Vyber si mě! Hvězdy se předhání o Murrayho, zájem má i Strýcová

- Jan Vojkůvka

Návrat Andyho Murrayho na kurty je velká událost, a to nejen z hlediska mužského tenisu. Úspěch svému kolegovi přejí také ženské hráčky, jež se právě od britského gentlemana dočkaly v mnoha případech velké podpory a uznání. A tak není divu, že po zmínce o hledání partnerky pro soutěž ve smíšené čtyřhře ve Wimbledonu, se doslova rozhořel boj mezi hvězdami i legendami minulosti o Murrayho pozornost.

„Chtěl bych si zahrát ve Wimbledonu soutěž v mixu, ale už jsem byl pár hráčkami odmítnut,“ napsal Murray s nadsázkou pro BBC. „Jednou z těch, které mě odmítly, byla Ash Bartyová, která řekla ne, protože hraje dvouhru i čtyřhru, a tak nechce hrát tři soutěže.“

Po těchto slovech se doslova strhla lavina příspěvků na sociálních sítích, ve kterých se tenisové hvězdy současnosti i minulosti předhání o Britovu pozornost. Vtipem sršely zejména CoCo Vandewegheová s Casey Dellacquaovou, která už dokonce ukončila kariéru.

„Kvůli tomu se vrátím ze zranění, promiň Ash,“ napsala Američanka Vandewegheová s narážkou na odmítnutí Bartyové. Dellacquaová ji dokonce trumfla: „Pro tohle se vrátím z důchodu,“ reagovala Australanka. Pikantní na tom je, že Dellacquaová je bývalou parťačkou Bartyové, Vandewegheová současnou.

Svůj zájem vyjádřila i česká tenistka Barbora Strýcová, nejen výborná singlistka, ale i jedna z nejlepších deblistek současnosti. „Hej, Andy, slyšela jsem, že jsi byl při hledání partnerky pro smíšenou čtyřhru pár mými kolegyněmi odmítnut. Přísahám, že já bych stejnou chybu neudělala. Tak, co si o tom myslíš?“

Na Murrayho hledání zareagovaly i mnohé další, jako například Maria Šarapovová či Naomi Broadyová, která dokonce nabídla, že zruší plánovanou souhru se svým bratrem.

A pokud by si náhodou Murray nevybral ze současných hráček, o slovo se přihlásila i pětasedmdesátiletá Billie Jean Kingová. „Jsem k dispozici,“ napsala na Twitter.