Finalistka Vondroušová: Je to obrovský úspěch. Budu se ten mazec snažit ustát

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Nevyšlo to. Fenomenální pařížská jízda Markéty Vondroušové skončila až neúspěchem ve finále Roland Garros. Česká tenistka v něm nenašla recept na Ashleigh Bartyovou a prohrála 1:6 a 3:6. „Soupeřka mi nedala šanci. Byla lepší na servisu, musím na něm zapracovat,“ hodnotila na tiskové konferenci grandslamová finalistka Vondroušová.

Byla to lekce. Daleko zkušenější a o více než tři roky starší Ashleigh Bartyová, která už odehrála pět grandslamových finále ve čtyřhře, bez výraznějšího zaváhání přehrála ve finále Roland Garros Markétu Vondroušovou za 70 minut 6:1 a 6:3. Tenistka ze Sokolova přišla na tiskovou konferenci velmi brzy po finále ještě v zápasovém outfitu, smutek byl z jejích očí znát na první pohled.

„Před vstupem na kurt jsem byla nervózní, na něm už ne. Dnes jsem neměla moc šanci, soupeřka je zkušenější, zahrála fakt skvěle. Hodně si věřila, pomáhala si servisem. Začala dobře a já jsem se nemohla chytit,“ uznala kvality Bartyové devatenáctiletá česká tenistka, která se až na finále dostala na centrální kurt Philippa Chatriera.

„Už v Indian Wells jsem hrála na centru, je tam ještě větší než tady v Paříži. Při rozehrávce i zápase dost foukalo, ale to mi nevadí, mám to ráda. Dolehlo na mě, že to bylo grandslamové finále,“ potvrdila Vondroušová.

Zklamání kvůli hladké porážce u ní ale nepřevažuje. Vždyť si v pouhých devatenácti letech zahrála grandslamové finále a vylepšila si tak své maximum na turnajích velké čtyřky, jímž bylo dosud „pouhé“ osmifinále.

„Ještě mi pořádně nedochází, co se stalo. Víc by mě mrzelo, kdyby to bylo vyrovnané. Celkově jsem na turnaji hrála skvěle, je to obrovský úspěch. Hrozně jsem si to užívala. Těší mě hlavně to, jak jsem bojovala za nepříznivého stavu. Jsem taky moc ráda, že mě máma s tátou mohli vidět hrát tady finále,“ rozzářila se přes všechen smutek česká tenisová princezna.

V České republice mezitím řádí hurikán Markéta. Tenistka, které ho způsobila, je zatím mimo jeho dosah. „Všimla jsem si, že turnaj sleduje hodně lidí a že se o mně všude píše. Přišlo mi hrozně moc zpráv. Budu se teď ten mazec snažit ustát,“ přeje si Vondroušová.

Nepůjde přitom jen o udržení vydobytých pozic, ale i o potenciální zlepšení. „Musím pracovat na spoustě věcí. Bylo vidět, že Bartyová mnohem líp servírovala, získávala tím body. Celkově musím hrát agresivněji. Nesmím přestat pracovat,“ uzavřela ve vyspělém tónu nádhernou pařížskou kapitolu Vondroušová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

GRATEFUL❤️ #team

Příspěvek sdílený Marketa (@marketavondrousova),Čen 8, 2019 v 12:38 PDT