Skvěle! Vondroušová neztratila set ani s Kontaovou a zahraje si o titul z Roland Garros

- Filip Lefenda

Markéta Vondroušová si v pouhých devatenácti letech zahraje o titul z Roland Garros! Česká tenistka v Paříži neztratila set ani s nasazenou Britkou Johannou Kontaovou, kterou porazila po obratech v obou sadách 7:5 a 7:6(2). V sobotním finále vyzve Vondroušová Australanku Bartyovou.

Do utkání vstoupila mladá Češka vlažně, když prohrála prvních deset výměn. Poté ale nervozitu setřásla a díky pátému proměněnému brejkbolu srovnala na 2:2.

Kontaová hned v dalším gemu kradla podání podruhé a výhodu brejku si držela až do stavu 5:4. Právě v deváté hře odvracela Vondroušová na podání tři setboly, aby následně vyrovnala brejkem na returnu na 5:5.

To ale nebylo všechno. Češka svou sérii získaných gemů ještě natáhla a získala úvodní sadu po dalším brejku 7:5.

Rovněž do druhého setu vstoupila lépe osmadvacetiletá Kontaová, která vedla po brejku ze třetího gemu 2:1. Svůj lup následně stvrdila podáním a postupně se zdálo, že míří za vyrovnáním zápasu.

Jenže i tentokrát nezvládla nasazená Britka klíčový desátý gem, v němž opět přišla o servis, a tak se hrálo dále. Sada nakonec dospěla do tiebreaku.

Do něj vstoupila Češka výborně, když získala úvodní dvě výměny a svůj náskok posléze ještě navýšila. Za stavu 4:2 vrátila Vondroušová na příjmu neskutečný balon z rohu kurtu a díky nejhezčímu úderu dne mohla duel dopodávat. 

To se jí nakonec podařilo, když zápas zakončila za stavu 6:2 sebevědomě vítězným kraťasem. 

V sobotním finále se Vondroušová utká s Australankou Ashleigh Bartyovou, která porazila ve třech setech Američanku Anisimovovou.

Roland Garros, Paříž (FRA, 20 060 000 EUR, antuka)
Semifinále ženské dvouhry
Johanna Kontaová (GBR, 26.) – MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (38.) 5:7, 6:7(2)