Brutál! blahopřál Vondroušové Rosol. Poklonu vysekla i soupeřka

- Filip Lefenda

Ani ve svém pátém vystoupení na letošním Roland Garros neztratila Markéta Vondroušová set. Devatenáctiletá Češka oplatila ve čtvrtfinále nedávnou porážku Chorvatce Martičové a zahraje si v Paříži o grandslamové finále! To nenechalo chladnými jak úterní soupeřku, která na tiskové konferenci vysekla Vondroušové hlubokou poklonu, tak i další kolegy z branže.

Na konci dubna otočila Martičová finálový duel na turnaji v Istanbulu a připravila tak Vondroušovou o titul, tentokrát už se ale musela před umem talentované Češky sklonit. „Myslím, že má nejlepší pohyb na celé Tour. Její práce nohou je neuvěřitelná, hodně mi připomíná Halepovou. Mimo to vám nedaruje jediný bod zadarmo, má výborný cit pro údery, zdobí ji bojovnost,“ vyzdvihla Chorvatka hlavní přednosti čerstvé semifinalistky Roland Garros na tiskové konferenci.

„Pokud si útok načasujete jen o půl vteřiny jinak, než je ideální, okamžitě to trestá a jste v maléru. Najít rovnováhu mezi trpělivostí a správným načasováním útoku je přitom opravdu těžké. A vydržet to dělat správně dva nebo tři sety, vyžaduje speciální um,“ pokračovala Martičová, jež slovy chvály opravdu nešetřila.

„Hraje skutečně skvěle. Jednoznačně si zaslouží být v semifinále. Dokazovaly to i její předešlé výsledky v rámci letošní sezóny a nyní to opět jen potvrdila,“ zakončila povídání před novináři Martičová.

To ale nebylo vše. 

Výkon své kolegyně ocenili i další tenisté. „Brutal!! Gratulace,“ blahopřál své krajance na Instagramu Lukáš Rosol. „Naprosto úžasný!!!“ psala pro změnu Andrea Sestini Hlaváčková a přidala několik ikonek zobrazujících uznalý potlesk. Do záplavy gratulací přidala tu svou třeba i talentovaná Ukrajinka Marta Kosťuková.

A nespočet jich obdržela devatenáctiletá dívka od fanoušků z celého světa.

Vondroušová, jež Martičovou porazila na pátý pokus vůbec poprvé, si o finále zahraje ve čtvrtek proti Britce Kontaové.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

?????❤️

Příspěvek sdílený Marketa (@marketavondrousova),Čen 4, 2019 v 12:34 PDT