Ulevilo se mi úplně nejvíc na světě, radovala se pařížská princezna Vondroušová

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Levoruká Češka v semifinále Roland Garros. A nejmenuje se Petra Kvitová, ale Markéta Vondroušová! Kdo by to byl před turnajem řekl? Sympatická tenistka ze Sokolova v nervy drásající čtvrtfinálové bitvě udolala neoblíbenou soupeřku Petru Martičovou 7:6(1), 7:5 a slaví nejlepší úspěch své dosavadní kariéry.

Dlouhý míč Petry Martičové se pomalu snesl do autu a Markéta Vondroušová v outfitu pokrytém antukou klesla na oranžový povrch pařížského dvorce Suzanne Lenglenové. Dokázala to! Na pátý pokus konečně porazila prokletí a vyzrála na Petru Martičovou, která ji letos připravila o titul z Istanbulu.

A co víc, dokázala to v grandslamovém čtvrtfinále na Roland Garros!

„Byla jsem překvapená, že na míček ještě dosáhla. Ulevilo se mi úplně nejvíc na světě. Doufala jsem, že něco zkazí, v krizových momentech ale hrála dobře a odvážně. Je to skvělé, první semifinále na grandslamu a ještě jsem konečně porazila Martičovou,“ zářila štěstím po vítězství 7:6(1) a 7:5 devatenáctiletá Vondroušová.

Cesta k úspěchu přitom vedla přes tři odvrácené setboly v řadě z prvního setu i neproměněné mečboly. Především nevyužitá příležitost na podání, kdy viditelně nervózní Vondroušová vyrobila dvojchybu, mohla otřást sebevědomím.

„Bála jsem se, byla jsem nervózní. Nestává se každý den, že máte mečbol na postup do semifinále grandslamu. Říkala jsem si, že s ní snad neprohraju popáté, ještě k tomu na grandslamu. Jsem ráda, že jsem krizové situace zvládla,“ těšilo čerstvou semifinalistku Roland Garros.

V boji o grandslamové finále už čeká Johanna Kontaová, která má v Paříži stejně jako Vondroušová excelentní formu. Zatímco tenistka ze Sokolova dosud neztratila ani set, Britka přišla o jediný.

„Ona tady hraje skvěle, věří si, bude to těžké. Viděla jsem ji hrát se Stephensovou, bylo to docela maso, urážela každý míč, který jí přišel pod ruku. I v Římě mi to ve třetím setu všechno pozabíjela, skoro jsem si nesáhla na balón. Zkusím jí to mixovat,“ vyprávěla o své příští soupeřce česká tenisová princezna.

S britskou tenistkou to jistě bude těžké, vždyť za hodinu a čtvrt vyřídila 6:1 a 6:4 loňskou finalistku Sloane Stephensovou, přičemž na antuce letos vyhrála patnáct z osmnácti zápasů. Jeden z nich v římském čtvrtfinále proti české tenistce 6:3, 3:6 a 6:1.

Fakta jsou ale jasná. Pět zápasů má Vondroušová úspěšně za sebou, dva zbývají. Devatenáctiletá Češka si je šance na grandslamový vavřín vědoma. „Teď už to asi může být jakkoliv, zůstaneme jenom čtyři,“ tuší před nadcházející bitvou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

?????❤️

Příspěvek sdílený Marketa (@marketavondrousova),Čen 4, 2019 v 12:34 PDT