Hnědo-krémový Federer: Debatu jsem čekal, ale nechtěl jsem zase jít na jistotu

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Svým oblečením způsobil po dlouhé době rozruch. Jindy obligátní Roger Federer šel při inspiraci pro svůj outfit na letošní Roland Garros netradičně do minulosti. „Vím, že takový druh barev vždy vyvolá debatu,“ řekl o volbě hnědé a krémové barvy dvacetinásobný grandslamový šampion.

To nemyslí vážně? Vždyť to vypadá jako karamelové Latte macchiato! Tentokrát se mnohým zdálo, že často bezchybný Roger Federer šlápl při výběru svého outfitu pro Roland Garros vedle. Sedmatřicetiletý švýcarský elegán hraje na pařížské antuce v oblečení hnědé a krémové barvy.

„Podobný outfit jsem nikdy neměl. Takže jsme si s lidmi z Uniqlo řekli, že by to mohlo být hezké. Když jsme to uviděli, líbilo se nám to. Cítím se v tom komfortně,“ pochvaloval si přímo v Paříži své rozhodnutí Federer, který se tentokrát nesnažil jít s dobou, ale naopak se vrátil do minulosti.

„Je to asi víc archivní, klasický vzhled. Outfit má pruhy ze staré školy (originálně old-school; pozn. red.). Snažili jsme se vrátit do sedmdesátých, osmdesátých let. Víte, moc jsem se dosud v minulosti neinspiroval,“ vysvětloval svou výjimečnou volbu Federer.

Vítěz Roland Garros z roku 2009 tímto krokem odmítl sázku na jistotu. „Vím, že takové barvy jako hnědá a krémová vždy vyvolají debatu. Francouzi mají rádi modrou a bílou barvu s pruhy. S tím můžete jít na jistotu, vždycky uspějete. Ale v minulosti už jsme to udělali mnohokrát,“ vrátil se sedmatřicetiletý Švýcar ke svým dřívějším pařížským outfitům.

Federera může jedině těšit, že v hnědé a krémové zatím velmi hladce proplouvá turnajem. Bez ztráty setu je ve čtvrtfinále, v němž se v úterý střetne s krajanem Stanem Wawrinkou.