Navrátilová nadšeně chválila své následovnice. S fanděním to ale mám těžší, přiznala

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Markéta Vondroušová a Kateřina Siniaková, kterým se na pařížském Roland Garros nebývale daří, se dočkaly pocty od samotné tenisové královny Martiny Navrátilové. „Vondroušová si věří. A ještě ty kraťasy! Siniaková je bojovnice, soupeřky nevědí, co mají dělat,“ žasla majitelka 59 grandslamových trofejí přímo v dějišti antukového grandslamu.

Na Markétu Vondroušovou a Kateřinu Siniakovou se během úspěšného Roland Garros snáší chvála ze všech stran. Jen málokterá ale potěší tak, jako od tenisové legendy Martiny Navrátilové.

„Věděli jsme, že Vondroušová má talent. Teď dala všechno dohromady, hlavně na antuce. Věří si. A ještě ty kraťasy! Ten jeden, myslím, že to byl první míč druhého setu, byste nemohli dát líp rukou. Sevastovová většinou se soupeřkami hází, teď to bylo naopak,“ nadšeně popisovala Navrátilová.

Neméně pozitivně se vyjádřila o Kateřině Siniakové. „Ta ji ale vyřídila! Ósakaová vůbec nevěděla, co má dělat,“ pokračovala legendární Martina, která právě na pařížské antuce získala v roce 1974 svůj první grandslamový titul. Tehdy to bylo v mixu po boku Ivána Moliny.

„Dost se rozčiluje. Když se na ni podíváte, myslíte si, že prohrává, i když vyhrává. Je to samozřejmě bojovnice. A hlavně se toho včas zbaví a příští balón hraje zase stoprocentně,“ doplnila na adresu Siniakové Navrátilová.

A jak vidí dvaašedesátiletá legenda šance zmíněné české tenistky na postup do čtvrtfinále, kam už proklouzla Vondroušová?

„Kateřina skvěle brání, a proto má dobrou šanci. Pro Madison je antuka nejhorší povrch. Hráčky jako ona, které nejsou zvyklé na antuku, nevědí, co dělat. Proti dobrým obranářkám nehrají instinktivně,“ představila svůj náhled na důležitost povrchu vítězka dvouhry na Roland Garros z let 1982 a 1984.

S fanděním to ale nemá tak jednoduché. „Pracuju pro televizi, takže musím být neutrální. Aspoň správně vyslovuju jejich jména,“ dodala s úsměvem jedna z nejúspěšnějších žen tenisové historie.