Jsem zdravá! Americká tenistka přišla na Twitteru se zásadní zprávou

- Jan Havlovic

Z tábora Nicole Gibbsové přišly výborné zprávy! Šestadvacetiletá americká tenistka se po operačním zákroku zbavila rakoviny. Cesta zpět na tenisové dvorce však bude ještě nějakou dobu trvat „Měla jsem nějaké pooperační problémy, a tak se návrat k tréninku odkládá. Budu se snažit, abych se na kurty vrátila co nejdřív,“ vzkázala šťastná Gibbsová.

Aktuálně 115. hráčce světového žebříčku byla diagnostikována v polovině května vzácná forma rakoviny během rutinní prohlídky u zubního lékaře. Americká tenistka absolvovala operaci, která prokázala, že se jednalo o jiný typ rakoviny, než se původně předpokládalo.

Operační zákrok byl přesto úspěšný a Gibbsová doufá, že se rakoviny nadobro zbavila. Šestadvacetiletá tenistka ale bude mít na nějaký čas vyživovací sondu, tudíž se odkládá její návrat na tenisové dvorce.

„Kvalifikace Wimbledonu se tak nejspíš nezúčastním. Budu se snažit, abych se vrátila co nejdříve,“ napsala Gibbsová na Twitter s tím, že zdraví je na prvním místě.

Vítězka sedmi turnajů na okruhu ITF se snaží, aby rekonvalescence probíhala co možná nejkvalitněji. „Jsem moc šťastná, že mám rodinu a tým, který se o mě stará. Našli mi nejlepší možnou proteinovou dietu. Věřím, že právě kvalitní výživa mi pomůže k brzkému návratu na kurty,“ věří bývalá 68. hráčka světového žebříčku.