Mamka? Ta se pozvala sama, smála se Ósakaová. Čeká ji duel vlasatých princezen

- Jan Vojkůvka

Světová jednička Naomi Ósakaová absolvovala na letošním Roland Garros zatím dva třísetové zápasy a vybojovala postup do třetího kola. Na tribuně ji podporuje, mimo jiné, i trochu nečekaně maminka, o níž se Japonka rozpovídala i na tiskové konferenci po výhře nad Victorií Azarenkovou. „Já ji nezvala, ona se pozvala sama,“ smála se Ósakaová.

„Ano, je tady, ale já ji nepozvala,“ krčila rameny Naomi Ósakaová, jež se většinou snaží rozhovorům o svém soukromí vyhýbat. „Pozvala se sama,“ smála se japonská tenistka.

Pak ovšem zvážněla. Řeč byla i o jejích vleklých zdravotních potížích, kvůli kterým nenastoupila do semifinále ve Stuttgartu a čtvrtfinále v Římě. „Nemyslím si, že bych v Paříži vůbec hrála, kdybych se nesnažila nebo nechtěla vyhrát.“

Na turnaji se jí tolik nedaří na podání, což sama také přiznala. Problémy jí dělají i horší vstupy do zápasů. „Je vtipné, že se na to ptáte. Vždy si na losu vyberu podání a pak ho ztratím. Myslím, že bych měla začínat na returnu,“ pousmála se.

V duelech se Slovenkou Schmiedlovou i Běloruskou Azarenkovou však po prohraných prvních setech dokázala zápasy otočit a vybojovala si postup do třetího kola. V něm se utká s Kateřinou Siniakovou. Bude se jednat o zajímavý souboj dvou tenistek, jež zdobí dlouhé a bujné kadeře.

Publikum však nemůže očekávat, že uvidí během utkání na obou stranách létat rozevláté vlasy. „Dávám si teď vlasy do drdolu,“ usmála se Ósakaová.

Podle svých slov se moc na vlasy u ostatních hráček nedívá, záhy ale zpozorněla. „Je tu jedna holka, Coco Gauffová, co nosí copánky. Myslím, že je to roztomilé,“ dodala.

K souboji mezi Naomi Ósakaovou a Kateřinou Siniakovou dojde v sobotu.