Paříži, miluji tě! Šafářové aplaudovali na jejím nejoblíbenějším kurtu

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Organizátoři jejího milovaného Roland Garros nezapomněli. Lucie Šafářová dnes naposledy zamávala pařížskému publiku. Během slavnostního ceremoniálu na kurtu Philippa Chatriera zhlédla působivé video a obdržela vzpomínkovou trofej. „Děkuji vám, fanouškům, že jste mě vždy podporovali,“ vzkázala tisícům přítomných Šafářová.

Většina diváků na pařížském dvorci Philippa Chatriera zůstala po konci utkání Sereny Williamsové a Kurumi Naraové na svých místech. Něco se totiž chystalo. Nejprve na centrální kurt zavítala Marion Bartoliová, která vyzpovídala Serenu Williamsovou. Ta promluvila o Lucii Šafářové.

„Doufám, že se dívá. Hrály jsme spolu mockrát. Je to skvělá bojovnice. Finále z roku 2015 byl památný zápas,“ připomněla sedmatřicetiletá Američanka, která zmíněné finále vyhrála ve třech setech.

Poté už přišel na řadu slavnostní ceremoniál. Během něho organizátoři nejprve pustili dojemné video, posléze Šafářové věnovali dárek, trofej se vzorkem pařížského antukového povrchu. Toho povrchu, na němž si sympatická česká tenistka v roce 2015 zahrála finále dvouhry a na němž oslavila dva tituly ze čtyřhry po boku své kamarádky Bethanie Mattekové-Sandsové.

„Opravdu brečím. Tolik emocí. Toto je můj nejoblíbenější kurt. Mám z něj tolik vzpomínek. Jsem velmi vděčná, že můj poslední zápas mohl být tady na Roland Garros, protože je to pro mě nejdůležitější turnaj. Děkuji za tuto krásnou trofej, cením si jí. A děkuji vám, fanouškům, protože jste mě vždy podporovali. Jste úžasné publikum, ráda jsem se sem vracela. Děkuji, Paříži, miluji tě.“