Kariéra je u konce. Šafářová musela v posledním zápase skousnout kanára

- Jan Havlovic

Lucie Šafářová má za sebou vůbec poslední zápas své bohaté tenisové kariéry! Dvaatřicetiletá tenistka se rozloučila v Paříži, kde v minulosti získala dva z pěti grandslamových titulů ve čtyřhře a zahrála si v roce 2015 v singlu finále. Šafářová si pro poslední turnaj kariéry vybrala za parťačku Dominiku Cibulkovou. Česko-slovenský pár nestačil ve středečním souboji na dvojici Keninová, Petkovicová, které podlehl po setech 4:6 a 0:6.

Lucie Šafářová měla původně absolvovat profesionální tenisovou derniéru po boku Američanky Mattekové-Sandsové, tu ale nepustily na kurt zdravotní problémy. Loučící se tenistka se tak pro pařížský turnaj dohodla se Slovenkou Dominikou Cibulkovou, se kterou odehrála teprve druhý soutěžní zápas.

Česko-slovenská dvojice ale ani napodruhé bohužel neuspěla. Šafářová s Cibulkovou nestačily ve středečním odpoledním zápase na kurtu číslo čtyři na americko-německou dvojici Keninová, Petkovicová, když prohrály za 66 minut boje po setech 4:6 a 0:6.

Pětinásobná česká grandslamová šampionka ve čtyřhře přitom vstoupila do zápase dobře, když s parťačkou Cibulkovou šly do rychlého vedení 2:0. Soupeřky sice ztrátu brejku rychle dotáhly, ale česko-slovenské dvojici se podařilo znovu odskočit na rozdíl jednoho brejku.

Závěr úvodní sady ale patřil Američance s Němkou, které získaly od stavu 2:4 hned čtyři gemy v řadě a ujaly se vedení v zápase v poměru 6:4.

Série Keninové s Petkovicovou pokračovala i ve druhém setu, který byl kompletně v jejich režii. Americko-německá dvojice získala druhý set za pouhých 22 minut v poměru 6:0 a Lucii Šafářové uštědřily v posledním zápase kariéry nepopulárního kanára.