Poražená, ale nezlomená Bouzková: Na dohrávku jsem se těšila. Holub byl půl metru od mé hlavy

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Byla to tříhodinová bitva, která zvedala fanoušky ze sedadel. Marie Bouzková statečně vzdorovala favorizované Biance Andreescuové. V duelu, který byl v pondělí přerušen pro tmu, nakonec česká tenistka podlehla osmnáctileté Kanaďance 7:5, 4:6 a 4:6. V Duelu, který nabídl prakticky všechno, co mohl, se stala Bouzkové i menší nepříjemnost s nalétávajícím ptactvem. „Rozhodčí jsem vysvětlovala, že byl holub kousek od mé hlavy,“ připomněla kuriózní situaci dvacetiletá Češka.

Co po takovém zápase převažuje?
Jsem ráda, i když jsem prohrála. Nikdy ode mě nemůžete očekávat, že budu po prohře hodně nepříjemná. Zápas jsem si naplno užila. Dnes jsem si dokázala, že můžu hrát i s tak dobrými holkami. Vezmu si z toho to nejlepší.

V tříhodinovém zápase jste nechala hodně sil…
Včera se hrálo dvě hodiny, dnes hodinu. Tím se to trochu rozložilo. Teď si pár dnů odpočinu a budu se připravovat na trávu.

Dá se říct, co chybělo k výhře?
Mrzí mě, že jsem pokazila return, když jsem měla brejkbol na 4:2. Každý gem byl boj, pro obě bylo těžké udržet si servis, protože se nám dařilo na returnu.

Jsou to od ní velké rány?
Nejde ani tak o rány, spíš hraje dlouhé míče. Taky toho hodně doběhla, moc nechybovala.

Jak se vám na dnešek spalo?
Včera jsem byla smutná, že jsem druhý set nedotáhla do konce. Ale kdyby mi před turnajem někdo řekl, že budu mít šanci hrát třetí set, brala bych to. Těšila jsem se.

Včera na vás „zaútočili“ holubi. Co jste na to říkala?
Myslela jsem, že se měl opakovat míček, holub byl u mé hlavy. Je to ale na rozhodčí, která řekla, že jsem přestala hrát. Já jsem jí říkala, že to byl reflex. Když spadne deštník, hned se opakuje míč. Ale když jsem měla holuba půl metru před sebou, míč se neopakoval. Nikdy předtím jsem nic podobného nezažila.

Na kurtu to byl souboj fanoušků. Vnímala jste to?
Určitě, smála jsem se tomu a užívala si to. Když jsme seděly, tak jedna strana říkala „Maruška“, druhá „Bouzková“. To jsem zažila poprvé.