Paráda Muchové! Při premiéře na Roland Garros zaskočila světovou sedmnáctku

- Jan Vojkůvka

Karolína Muchová pokračuje na antuce ve skvělých výkonech! Po postupu do svého prvního finále na okruhu WTA v Praze si přivezla dobrou formu i do Paříže. Při své premiéře v hlavní soutěži Roland Garros k ní nebyl los nijak přívětivý, ale česká tenistka dokázala otočit zápas se světovou sedmnáctkou Anett Kontaveitovou a zvítězit 3:6, 6:2, 6:2.

Postup do hlavní soutěže na Australian Open, čtvrtfinále v Dauhá, premiérové finále v Praze... Životní sezona Karolíny Muchové má své pokračování i v Paříži, kde si česká hráčka dokázala poradit s Kontaveitovou a poprvé v kariéře na antukovém grandslamu zvítězit.

Pro Muchovou to byla druhá největší výhra v kariéře. Tu první, loni na US Open, si připsala proti bývalé světové jedničce a tehdy 12. hráčce světa Garbine Muguruzaové.

Výhra nad Kontaveitovou se nerodila snadno a Muchová v prvním setu čelila nepříjemné hře soupeřky. Dvakrát sice dohnala ztrátu brejku, ale na další prohrané podání z osmého gemu už zareagovat nedokázala.

Ve druhé sadě se role hráček otočily a byla to Kontaveitová, kdo musel dohánět manko. To se jí v pátém gemu povedlo, ale další tři hry patřily Muchové, která si v dlouhé tahanici napřed poradila se dvěma brejkboly a následně na returnu proměnila v pořadí pátý setbol po pěti shodách.

V rozhodujícím dějství se Muchová dostala do menších problémů, když ztratila ve třetím gemu servis. To však bylo ze strany Kontaveitové vše. Česká tenistka vyhrála následujících pět her v řadě a zápas zakončila na returnu.

Ve druhém kole si Muchová zahraje s Rumunkou Irinou Beguovou.