Zdraví je na prvním místě, říká Federer

- Jan Havlovic

Roger Federer se na včerejší tiskové konferenci v New Yorku vyjádřil ke svému zdravotnímu stavu. Dle slov legendárního Švýcara jde vše podle plánu a na kurty by se měl vrátit na začátku příští sezony, kdy je na programu Hopmanův pohár a Australian Open.

Rodak ze švýcarské Basileje se na kurtu představil naposledy v červenci, kdy prohrál ve wimbledonském semifinále v zápase s Milosem Raonicem. V závěru minulého měsíce švýcarský elegán oznámil pomocí svého facebookového profilu předčasný konec sezony, příčinou byla rehabilitace operovaného kolena, která si vyžádala delší dobu rekonvalescence. „Nikdy jsem nepomyslel, že zažiju rok, jako byl tenhle. Mnoho jsem se toho během tohoto roku naučil," uvedl Federer na tiskové konferenci v New Yorku, kde byl představen nový model Laver Cupu (více informací ZDE). Legendární tenista navíc v letošní sezoně nevyhrál ani jeden turnaj, což se mu stalo poprvé od roku 2000. 

Federera zranění připravilo o šanci bojovat o cenné kovy na olympijských hrách a také o šestý titul na US Open, které startuje již za necelý týden. „Bylo to velmi těžké rozhodnutí - říci, že nejedu do Ria, nezúčastním se US Open ani Turnaje Mistrů. Ale v některých ohledech bylo mé rozhodnutí velmi jednoduché, neboť zdraví je u mě na prvním místě," řekl Federer přítomným novinářům na tiskové konferenci v New Yorku s tím, že rozhodně nehodlá svůj návrat uspěchat. 

Dle slov švýcarského tenisty probíhá rekonvalescence velmi dobře a dle všeho by Federer měl stihnout začátek příští sezony. „Usilovně pracuji, abych byl připravený na Australian Open a zatím se mi to daří," uzavřel Federer své prohlášení na tiskové konferenci, která byla věnovaná oznámení o "Laver Cupu", který bude obdobou slavného golfového "Ryder-Cupu". Premiérový ročník se uskuteční v příštím roce v září v Praze!