Rosol končí před branami hlavní soutěže. Dnes nebyla šance, smutnil zkušený tenista

- Jan Havlovic

Lukáš Rosol se na letošním Roland Garros do hlavní soutěže bohužel nepodívá. Třiatřicetiletý tenista nestačil ve čtvrtečním souboji na výborně hrajícího Němce Yannicka Hanfmanna, kterému podlehl za hodinu hry dvakrát 6:2. „Nenašel jsem na něj hru. Dnes byl soupeř o hodně lepší než já,“ zhodnotil Rosol poslední pařížské vystoupení v rozhovoru pro Tenisový svět.

Sebevědomý Hanfmann si šel od prvního míče za svým a z nastolené cesty nehodlal uhýbat. „Snažil jsem se o změnu, ale soupeř hrál tak, že měl na všechno odpověď,“ smutnil Lukáš Rosol po duelu, který prohrál po setech dvakrát 2:6.

„Nenašel jsem na něj hru. Soupeř hrál skvěle, nátlakové balóny, nenechal mě hrát dlouhé míče. Je to dobrý hráč. Bohužel, dnes byl o hodně lepší než já,“ hodnotil český daviscupový reprezentant. „Když jsem měl šanci, tak z toho hned z mé strany pramenily chyby."

Rosol se za nic neschovával a uznal kvality soupeře, který českému tenistovi sebral hned čtyřikrát servis a za hodinu hry oslavil premiérový postup do hlavní soutěže. „Tlačil mě, roztahal mě a z mé strany dnes nebyla šance,“ říkal smířeně Rosol.

Třiatřicetiletý tenista se snažil s nepříznivým stavem něco udělat, ale proti kvalitně servírujícímu soupeři si vypracoval jediný brejkbol. A to až za stavu 1:4 ve druhém setu, ten navíc zůstal neproměněný.

„Mrzí mě, že jsem to nedotáhl do hlavní soutěže. Kdybych takový zápas prohrál ve třech setech, tak by to mrzelo asi více,“ zamyslel se Rosol.

Český daviscupový reprezentant se představil v Paříži již pojedenácté, ale v pořadí sedmou účast v hlavní soutěži nevybojoval. „Na jednu stranu zklamání, ale co jsem mohl, to jsem vyhrál. Na tohohle hráče jsem prostě nenašel odpověď,“ ocenil kvality soupeře.

Lukáše Rosola nyní čeká cesta domů do České republiky, kde se představí na challengeru Prosperita Open. „Teď hraji Prostějov a poté se budu připravovat na travnatou sezonu,“ přiblížil Rosol své plány na následující týdny.