Výborná Plíšková! Na římské antuce si zahraje o titul

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková postupuje v italském Římě do největšího antukového finále v kariéře! Světová sedmička si v sobotním semifinálovém duelu poradila s Řekyní Marií Sakkariovou, kterou porazila za hodinu a půl hry po setech dvakrát 6:4. Plíšková oplatila řecké soupeřce rok starou porážku a postoupila potřetí v tomto roce do finále. V neděli se o titul utká s Britkou Kontaovou.

Karolína Plíšková slaví jeden z největších úspěchů své kariéry na antuce! Světová sedmička si již zahrála semifinále na Roland Garros, ale nyní si na tomto povrchu zahraje o titul!

České tenisové dvojce se v Římě nikdy příliš nedařilo, ale v letošním roce konečně vylepšila své výkony a zahraje si rovnou o titul. Plíšková vyhrála v Římě čtvrtý zápas v řadě a zajistila si místo v nedělním finále. Naposledy si sedmadvacetiletá tenistka poradila s Řekyní Marií Sakkariovou, kterou porazila za hodinu a půl hry po setech dvakrát 6:4. 

Plíšková měla před utkáním speciální motivaci, neboť právě Sakkariová vystavila české tenistce v loňském roce stopku na turnaji v Římě. Do utkání vstoupila lépe právě řecká hráčka, která ve třetím gemu prolomila servis soupeřky. Plíšková ztrácela, ale závěr úvodní sady zvládla parádně, když Sakkariovou hned dvakrát brejkla a uzmula první set v poměru 6:4. 

Sakkariová i přes prohraný první set pokračovat ve skvělém výkonu a byla Plíškové více než vyrovnanou soupeřkou. Češka odvrátila během druhé sady tři brejkboly, Řekyně hned dva. Klíčovým momentem se ukázala desátá hra, kterou za stavu 5:4 získala čistou hrou Karolína Plíšková a pečetila postup do finále! 

Pro světovou sedmičku je to již třetí finálová účast v tomto roce. V souboji o titul vyzve v neděli na římské antuce Britku Johannu Kontaovou, která je největším překvapením letošního ročníku turnaje v Římě.