Potvrzeno! Štěpánek bude trénovat Dimitrova

- Radek Štohl

Radek Štěpánek se po třinácti měsících vrhne opět na trénování. Bývalý kouč Novaka Djokoviče povede Bulhara Grigora Dimitrova. Tomu pomůže s přípravou na Roland Garros. Dimitrovi navíc pomáhá i Andre Agassi, který měl právě Štěpánka do týmu bulharského tenisty doporučit.

„Máme za sebou první společný trénink s Grigorem Dimitrovem. Dohodli jsme se, že absolvujeme společnou přípravu na French Open. Dále nic neplánujeme, pak si v Paříži povíme, co bude dál. Teď je naším hlavním úkolem zvyknout si na sebe na kurtu i mimo něj, co nejrychleji se dobře poznat,“ uvedl Štěpánek a potvrdil tak svou novou štaci.

Bývalý český tenista po konci kariéry vypomáhal současné světové jedničce Novaku Djokovičovi. Jejich spolupráce však neměla příliš dlouhého trvání, obě strany se po vzájemné dohodě rozešly po čtyřech měsících.

Od té doby se u úspěšného Čecha odehrála řada významných životních událostí, mezi které rovněž spadala definitivní rozlučka s bohatou tenisovou kariérou a narození dcery. Štěpánek se po rozlučce mírně stáhl do ústraní, nyní to však vypadá, že by se znovu mohl dostat do světla reflektorů.

Teď převezme bývalého třetího nejlepšího tenistu světa Grigora Dimitrova. Sedmadvacetiletý hráč, který tento týden ohlásil konec spolupráce s Danielem Vallverduem, se také vinou zdravotních patálií s ramenem nachází až na šestačtyřicátém místě dvouhry, což je pro Bulhara nejhorší umístění od konce roku 2012.

V týmu vítěze Turnaje mistrů 2017 působí také slavný Andre Agassi. Měl to být právě devětačtyřicetiletý Američan, který Dimitrovovi navrhl, aby se Štěpánek stal novou posilou trenérského týmu.