Další kariérní milník pro Nadala! V historické tabulce se drží vysoko také Berdych

- Jan Havlovic

Rafael Nadal si v pátek večer hladce poradil se Stanem Wawrinkou a postoupil na Mutua Madrid Open již pojedenácté do semifinále. Aktuální světová dvojka prošla mezi nejlepší čtyřku na turnajích Masters již posedmdesáté v kariéře, což se Nadalovi podařilo jako prvnímu tenistovi v historii. V této statistice se na deváté pozici drží Tomáš Berdych.

Král antuky v pátek opět úřadoval! Rafael Nadal si na domácí půdě nebral servítky se Švýcarem Stanem Wawrinkou, kterému za 69 minut povolil pouhé tři gemy a po výsledku 6:1, 6:2 mohl slavit před madridským publikem postup do semifinále.

Dvaatřicetiletý tenista znovu přepsat historické tabulky. Rafael Nadal se stal prvním tenistou v historii, který se na turnajích kategorie ATP Masters 1000 probojoval již sedmdesátkrát do semifinále.

Nejlepší antukář historie tenisu navýšil vedení před druhým Rogerem Federerem, který ve čtvrtfinále turnaje v Madridu nestačil na Rakušana Dominica Thiema. Třetí Novak Djokovič naopak v semifinále nechybí a rozšířil svůj účet účastí mezi nejlepší čtyřkou na turnajích Masters již na číslo 63.

V této statistice se neztrácí ani česká tenisová jednička Tomáš Berdych. Bývalá světová čtyřka se během bohaté kariéry probojovala na prestižních turnajích Masters do semifinále již devatenáctkrát a drží se v této statistice na devátém místě.