Strýcovou čeká další velké finále! Jsme připravené, hlásí odhodlaně

- Jan Havlovic

Barbora Strýcová zabojuje v sobotu o v pořadí 25. deblový titul z okruhu WTA! Česká tenistka předvádí v Madridu po boku Tchajwanky Sie Su-Wej výborné výkony a v novém vydání žebříčku WTA ve čtyřhře se posune na pozici světové trojky! „Je to skvělý pocit být znovu ve velkém finále,“ pochvaluje si Strýcová před sobotním finálovým soubojem s párem Dabrowská, Su.

Barbora Strýcová i Sie Su-Wej se snaží stále směřovat pozornost na singlovou kariéru, jenže turnaj v Madridu oběma tenistkám nevyšel ideálně. Češka i Tchajwanka vypadly již v prvním kole, a tak se mohly plně soustředit na čtyřhru. A po čtyřech výhrách je z toho další finále!

Strýcová se Su-Wej se probojovala do souboje o titul již potřetí a zatím mají ve finálových bitvách stoprocentní bilanci. Radovaly se jak v loňském roce v Indian Wells, tak i letos v Dubaji. „Je to skvělý pocit být znovu ve velkém finále, obzvlášť na takovém turnaji,“ zářila Strýcová po páteční semifinálové výhře.

Nasazeným pětkám to na místní antuce náramně šlape a z Madridu mohou odjíždět s trofejí. „Bavily jsme se o tom se Su-Wej ve výtahu a byly jsme z toho nadšené. Byl to v semifinále těžký zápas a je skvělé, že půjdeme v této pozici do sobotního finále,“ dodala třiatřicetiletá česká tenistka v rozhovoru pro web WTA.

Z úspěchu tenisového páru má radost také Sie Su-Wej. „Nevedlo se nám ve dvouhře, tak se nám daří alespoň ve čtyřhře. Jsme spokojené,“ hlásí Tchajwanka, která může v sobotu získat 22. deblový titul na okruhu WTA.

Strýcová se Sie vyzvou v sobotu na centrálním dvorci Manolo Santana sehraný kanadsko-čínský pár Dabrowská, Su. „Hrála jsem s nimi už několikrát. Jen jednou to bylo se Su-Wej, ale oni znají mě a já je. Bude to těžký protivník, ale my jsme připravené,“ dodala závěrem odhodlaná Strýcová.

Dosud jediný vzájemný zápas těchto dvou tenisových párů proběhl v loňském roce na turnaji v americkém Indian Wells, kde Strýcová se Sie získaly první společný titul. Česko-tchajwanská dvojice tehdy vyhrála semifinálový duel po setech 7:6(2), 6:3.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Some good stuff with @sw.hsieh #MMOPEN @mutuamadridopen ?

Příspěvek sdílený Barbora Strycova? (@barborastrycova),Kvě 7, 2019 v 2:57 PDT