Strýcová si zahraje na Mutua Madrid Open o titul! Vrátí se na 3. místo světa

- Jan Vojkůvka

Skvělý týden prožívá na Mutua Madrid Open Barbora Strýcová. Česká tenistka sice nezvládla hned první zápas ve dvouhře, ale ve čtyřhře se spolu s Tchajwankou Su-wej Sie probojovala až do finále! Navíc si zajistila návrat na třetí místo deblového žebříčku, čímž vyrovná své kariérní maximum.

Strýcová se Sie o postupu do finále rozhodly v dramatickém souboji s rusko-kazašským párem Kudermětovovou a Voskobojevovou, které porazily 6:4, 4:6, 10:7.

Do zápasu přitom nevstoupily Strýcová se Sie vůbec dobře a velmi rychle prohrávaly 0:3. Vývoj první sady však otočily šňůrou pěti vyhraných gemů v řadě a záhy úvodní dějství doservírovaly.

Také ve druhém setu se česko-tchajwanský pár musel vypořádat se stavem 0:3 a vypadalo to, že to opět zvládne. Za stavu 2:3 ovšem znovu Kudermětovová s Voskobojevovou vybojovaly brejk, a i když v deváté hře znovu výhodu podání ztratily, v 10. hře se jim podařilo Strýcovou se Sie opětovně na returnu přehrát.

V rozhodujícím supertiebreaku se Strýcová se Sie dostaly bleskově do vedení 6:1, ve kterém ovšem byly ukryté jen dva mini-brejky. Jejich soupeřky se tak dokázaly dotáhnout až na stav 7:7. V tu chvíli favoritky zabraly a získaly tři míčky v řadě, včetně dvou podání soupeřek.

Strýcová se svými výkony v Madridu vrátí na 3. místo světového deblového žebříčku, kde bude figurovat za Kateřinou Siniakovou a Barborou Krejčíkovou, které navíc čeká v následujících týdnech a měsících těžká obhajoba dvou grandslamových titulů.

Před zkušenou tenistkou se tak rýsuje obrovská příležitost k životnímu úspěchu v podobě posunu dokonce na první místo světa.

Navíc se k němu může přiblížit ještě víc. Se Sie si zahraje o madridský titul proti kanadsko-čínské dvojici Dabrowská, Su.