Kvitová titul z Madridu neobhájí, s rozjetou Bertensovou uhrála jen pět gemů

- Filip Lefenda

Petra Kvitová titul v Madridu neobhájí. Světová dvojka podlehla v repríze loňského finále hladce 2:6 a 3:6 Kiki Bertensové, když si hned pětkrát během čtvrtfinálového utkání prohrála vlastní servis. Porážku schytala Češka po sérii sedmi vyhraných duelů v řadě.

Trojnásobná turnajová vítězka nevstoupila do zápasu špatně. Poté, co ve třetí hře odvrátila na podání brejkbol, vedla 2:1. Poté už ale přišly chvíle nizozemské protivnice, která pěti gemy v řadě výsledek setu otočila.

Po prvním brejku na 3:2 měla Kvitová v dalším gemu při skóre 15:40 dvě možnosti na okamžitou odpověď, ty ale nevyužila, a tak prohrála o několik minut později úvodní dějství 2:6.

Rozjetá Bertensová vstoupila famózně také do druhého setu, když po rychlém brejku vedla 2:0. Ve třetí hře se Holanďanka dostala na returnu k dalším dvěma příležitostem, ty ale Kvitová odvrátila.

Nakopnout mohl Kvitovou moment ze šesté hry. To se Češka skrze třetí využitý brejkbol dostala ke srovnání stavu, k obratu ale nezavelela. V další hře sice disponovala za stavu 40:30 gembolem, ten ale nevyužila a následně ztratila servis skrze shodu.

V následujícím gemu odvrátila Bertensová na podání dvě brejkové hrozby, aby posléze ukončila utkání na příjmu.

Sedmadvacetiletá Holanďanka tak utnula sedmizápasovou vítěznou sérii Kvitové a zahraje si v Madridu o finále. Soupeřkou jí v pátek bude Američanka Stephensová. Druhé semifinále obstarají Rumunka Halepová a Bencicová ze Švýcarska.

Mutua Madrid Open (ženy, ESP, 7 021 128 EUR, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
Kiki Bertensová (NED, 7.) – PETRA KVITOVÁ (2.) 6:2, 6:3