Kometa této sezony stále nehraje. Zrazuje ji zdraví

- Jan Vojkůvka

Osmnáctiletá senzace probíhajícího ročníku svůj návrat na kurty dál odkládá. Důvodem je pochroumané zdraví, které Kanaďanku Biancu Andreescuovou trápí od březnového turnaje v Miami. Po odstoupení v osmifinálovém utkání s Anett Kontaveitovou se rameno mladičké hvězdy stále plně nezotavilo.

Těch zápasů bylo na její mladé tělo už zkrátka moc. A pořádný zápřah si vybral svou daň. Od začátku sezony až do 25. března, kdy skrečovala duel s Kontaveitovou kvůli zranění pravého ramene, odehrála Andreescuová 35 utkání.

Odehrála je ovšem stylem jen tak nevídaným. Ač je jí teprve 18 let, dokázala získat dva tituly a vyhrát 31 z 35 zápasů.

Napřed došla z kvalifikace až do finále v Aucklandu. Poté z kvalifikace do druhého kola Australian Open. Následně vyhrála challenger v Newportu, získala dva body ve Fed Cupu proti Nizozemkám a dokráčela do semifinále v Acapulcu. Vrchol přišel v Indian Wells, kde turnaj WTA Premier Mandatory vyhrála. A následně v Miami skončila předčasně v osmifinále kvůli bolestem.

Sezonu začínala až na 178. místě světa. Aktuálně figuruje na 23. pozici. A v dalším postupu zastavilo zářící kometu zranění ramene.

A to si vybírá svou daň skutečně důkladně. Nejen, že Kanaďanka vynechala Fed Cup proti Češkám, ale zmeškala i start antukové sezony. A kdo ví, jestli se stihne vrátit alespoň na Roland Garros.

Po odhlášení z Madridu se totiž tento týden odhlásila i z dalšího turnaje v Římě, na němž startovat nebude.

Zprávy z tábora mladé Kanaďanky jsou kusé. Očekává se, že by mohla zamířit do akademie Rafaela Nadala, kde by se začala připravovat na pařížský grandslam. Existuje také šance, že by se týden před Roland Garros představila na nějakém menším turnaji. V jaké formě a stavu? To si nikdo nedovolí předvídat. Stejně tak se nechce nikomu spekulovat nad tím, jestli Andreescuová náhodou nevynechá celou antukovou sezonu...