Děti mě někdy pořádně rozzlobí, přiznává kliďas Federer

- Jan Vojkůvka

Patří k tenisovým gentlemanům. Jen málokdy se dokáže opravdu rozzlobit. Pokud k tomu na kurtu dojde, musí k tomu cítit skutečně dobrý důvod. Co vlastně dokáže kliďase Rogera Federera v životě opravdu rozčílit? Jsou to jeho vlastní děti.

Je už čtyřnásobným otcem devítiletých holčiček a pětiletých chlapců. Štěstí rodinného krbu mu dodává sílu i neustále cestovat po světě a patřit v pokročilém věku do absolutní špičky světového tenisu. Na kurtu a mimo něj ho rozhodí máloco.

Když přijel do španělského Madridu, obdržel od deníku El País záludnou otázku. Co vlastně dokáže Rogera Federera rozzlobit?

„Moje děti,“ řekl s úsměvem, ale zcela vážně. „Zkouší, co si mohou dovolit. Dovedu se s tím vyrovnat, protože jsem hráč, jsem sportovec, ale nedokážu udržet pokerový výraz, jako by se nic nestalo,“ přiznává.

„Každý rodič má o své děti starosti, a když máte o někoho starosti, nemůžete vypustit emoce. Ať už jsou hodné nebo zlobivé, s dětmi se prostě nenudíte,“ dodal sedmatřicetiletý Federer.

Jeho návrat na antukové dvorce poprvé od roku 2016 byl vydařený. Ve druhém kole v Madridu porazil Richarda Gasqueta 6:2, 6:3 a může se těšit na osmifinále proti Gaelu Monfilsovi.