Destrukce v přímém přenosu. Halepová nasázela dva kanáry a prolétla do čtvrtfinále

- Jan Vojkůvka

Světová trojka Simona Halepová předvedla něco, co je na nejvyšším tenisovém okruhu málo vídané. V osmifinále Mutua Madrid Open nadělila Slovence Viktorii Kužmové dva kanára a po výhře 6:0, 6:0 postoupila už do čtvrtfinále.

V současnosti není na ženském okruhu asi lepší antukářky. Posuďte sami:

Rok 2016 – Bilance 14/3, tituly v Madridu a Bukurešti.

Rok 2017 – Bilance 18/3, titul v Madridu a finále v Římě a na French Open.

Rok 2018 – Bilance 14/3, titul na French Open a finále v Římě.

Halepová, jež letos vybojovala v Paříži grandslamový titul, si na antuce připsala svou 10. výhru v řadě a to navíc ve velkém stylu. Aktuálně 46. hráčce světa, Viktorii Kužmové, povolila uhrát za 45 minut dlouhý zápas pouhých 12 fiftýnů.

„Nemyslím si, že by soupeřka odehrála nějaké dobré utkání. Možná byla před zápasem i trochu nervózní,“ snažila se nepřecenit svou výhru rumunská tenistka.

To je rozhodně sympatický přístup. Přitom po svém výkonu se mohla dmout pýchou. Takhle dominantní vítězství v souboji dvou předních hráček se nevidí každý den. A vlastně ani každý rok. Ostatně Kužmová není žádné ořezávátko a pozici v elitní padesátce si tato dvacetiletá Slovenka musela pořádně vydřít.

Ve čtvrtfinále bude Halepová potvrzovat svou úchvatnou formu proti Australance Ashleigh Bartyové. A už kvůli velkému počtu obhajovaných bodů z minulé sezony nutně potřebuje, aby v Madridu uhrála dobrý výsledek.