VIDEO: Šafářová probrečela dojemnou rozlučku. Dorazil Plekanec, přály tenisové hvězdy

- Jakub Slunečko

Kariérní rozlučka Lucie Šafářové vypadala přesně tak, jak měla. Před sobotním finále J&T Banka Prague Open tleskal oblíbené české tenistce zaplněný centrální kurt ve Stromovce. Dorazila její rodina i přítel Tomáš Plekanec. Šafářovou překvapila vlna emocí a téměř celý emotivní ceremoniál probrečela. „Byla to krásná a dlouhá kariéra, i když za tím byla spousta dřiny. Díky všem, kteří při mně stáli,“ řekla s dojetím.

Sobota, 5. května 2019 10:30. To byla chvíle, kdy Lucie Šafářová definitivně před českými fanoušky uzavřela svou úspěšnou tenisovou dráhu: pět grandslamových a pět fedcupových titulů, finále Roland Garros v singlu a pozice jedné z nejsympatičtějších tenistek na okruhu. A to přes všechna zranění, zdravotní komplikace a dřinu, kterou Lucie Šafářová během kariéry zažila.

Jakmile Lucie Šafářová vstoupila na pražskou antuku, aby se rozloučila s českými diváky, oči jí zaplavily slzy. Na řadu přišly dojemné video ukázky z dospívání tenistky, přání od tenisových hvězd Navrátilové, Kvitové, Strýcové, Kerberové či věrné parťačky Mattekové-Sandsové.

Po nich nebyla loučící se tenistka schopná slova. „Chtěla jsem vám toho hodně říct, ale připravená řeč už je pryč,“ smála se Šafářová se slzami v očích. „Byla to fantastická kariéra. Ne vždy to ale bylo takhle krásné. Byla za tím mnoho úsilí, boje a slz. Nic z toho bych nedokázala bez mých nejbližších,“ připomněla.

„S tenisem budu nadále spojená a těším se na další životní kapitolu,“ doplnila Šafářová a naposledy zamávala českému publiku. 

Její kariéra ještě definitivně u konce není. Naposledy se dvaatřicetiletá tenistka představí na letošním Roland Garros, kde bude hrát po boku Bethanie Mattekové-Sandsové čtyřhru. Pak už raketu definitivně pověsí na hřebík. 


Galerie