VIDEO: Halepová zkoušela nový úder. Přidá ho do svého arzenálu?

- Marek Bartošík

Poslední dvě sezóny zakončila jako světová jednička, loni se na French Open dočkala vytouženého grandslamového titulu. Simona Halepová opakovaně říká, že už dokázala vše, co chtěla. Nyní se snaží si tenis užívat. Posledním důkazem jsou záběry z jejího tréninku na antuce, během kterého udělala dosud něco nevídaného.

Sedmadvacetiletá Rumunka se po neúspěšném semifinále Fed Cupu proti Francii, kde však vyhrála obě dvouhry, připravuje na vstup do antukové části sezóny. Odstartuje ji příští týden ve španělském Madridu.

Během jednoho tréninku Halepová předvedla několik vydařených jednoručných bekhendů s technikou podobnou Stanu Wawrinkovi. Švýcar je znám svým razantním bekhendem, který je velmi obtížné přetlačit.

Aktuální ženská světová trojka se o svůj um podělila na sociálních sítích. Zároveň se dotázala Wawrinky na jeho názor. A dočkala se. „Miluju to! Máš skvělou techniku. Chybí mi tam trochu spinu. Naopak práci nohou máš daleko lepší,“ komentoval čtyřiatřicetiletý Švýcar.

Rumunka se cítila pobaveně a zareagovala, že zapracuje na rotaci, zatímco trojnásobný grandslamový vítěz se bude soustředit na práci nohou.

Že populární Halepová vyzkoušela bekhend jednoruč, není náhoda. Vždyť v mládí obdivovala Justine Heninovou, která svým skvostným bekhendem udivovala tenisový svět.

Nabízí se otázka, jestli Rumunka přidá tento úder do svého arzenálu. Například Jo-Wilfried Tsonga si jím úspěšně pomáhá v defenzivě při prohozech.