Těsně pod vrcholem. Šafářová na 16. deblový titul nedosáhla

- Marek Bartošík

Na antukovém turnaji v německém Stuttgartu byla Lucie Šafářová spolu se svou ruskou parťačkou Anastasií Pavljučenkovovou velmi blízko titulu. Česko-ruská dvojice však nakonec po velkém boji podlehla domácímu páru Barthelová, Friedsamová 6:2, 3:6 a 6:10.

Byla by to krásná ozdoba posledních týdnů kariéry, ale bohužel to nevyšlo. Lucie Šafářová a její ruská spoluhráčka Anastasija Pavljučenkovová prohrály ve finále antukového turnaje ve Stuttgartu s německým duem Barthelová, Friedsamová 6:2, 3:6 a 6:10.

Česko-ruská dvojice odstartovala finálové klání skvěle. Dvěma brejky z první a třetí hry si zajistila pohodový náskok, který si udržela po celý set. Za stavu 5:2 a 40:40 zvládla důležitý rozhodující míč.

Ve druhé sadě se iniciativy ujaly Němky, když odskočily do vedení 3:0 s jedním brejkem. O ten vzápětí přišly, když Šafářová a její parťačka korigovaly na 2:3. Následovala ale další, nyní už fatální ztráta podání, která poslala finále do super tiebreaku.

Domácí tenistky, mohutně podporované publikem, si v něm vybudovaly vedení 5:2. Šafářová s Pavljučenkovovou dokázaly i s trochou štěstí srovnat na 6:6, další čtyři míče ale prohrály.

Dvaatřicetiletá Šafářová si pohoršila finálovou bilanci ve čtyřhře na 15 vítězství a 5 porážek, s Pavljučenkovovou nerozšířily svou sbírku trofejí (Charleston 2012, Madrid 2013). Barthelová a Friedsamová ve Stuttgartu spojily síly poprvé a hned získaly titul.

Porsche Tennis Grand Prix, Stuttgart (ženy, GER, 886 077 USD, antuka)
Finále čtyřhry
Pavljučenkovová (RUS), ŠAFÁŘOVÁ – Barthelová, Friedsamová (GER) 6:2, 3:6, 6:10