Sladké loučení! Šafářová si zahraje ve Stuttgartu o titul

- Jan Havlovic

Ještě jedno finále pro tuhle loučící se českou tenistku! Lucie Šafářová si zahraje na jednom z posledních turnajů kariéry o titul, když společně s Ruskou Pavljučenkovovou postoupily ve Stuttgartu v sobotu do finále. Česko-ruská dvojice přehrála pár Blinkovová, Kalašniková 6:4, 7:5 a v neděli bude v Porsche Areně usilovat o turnajový vavřín.

Lucie Šafářová hraje vůbec první turnaj v nové sezoně, ale ve Stuttgartu se prezentuje výbornými výkony. Česká tenistka si pro jeden z posledních turnajů kariéry vybrala za parťačku kamarádku Anastasiji Pavljučenkovovou a na kurtu jim to skvěle klape.

Česko-ruský pár zvládl na Porsche Tennis Grand Prix i třetí zápas a zahraje si o titul. Naposledy to od rozjetého tenisového páru schytala rusko-gruzínská dvojice Blinkovová, Kalašniková, která prohrála za hodinu a půl hry po setech 4:6 a 5:7.

Šafářová se tak probojovala na okruhu WTA ve čtyřhře již do devatenáctého finále a v neděli bude usilovat o celkově patnáctý titul. Ten zatím poslední získala česká tenistka po boku Američanky Mattekové-Sandsové před dvěma lety na French Open.

V nedělním finále v Porsche Areně se Šafářová s Pavljučenkovovou postaví domácí dvojici Barthelová, Friedsamová.

Hned po Stuttgartu se Šafářová přesune do Prahy, kde se na J&T Banka Prague Open představí ve čtyřhře po boku Barbory Štefkové.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

The winning #selfie! ????? #semifinals @porschetennis @nastia_pav ??⭐️?‍♀️?

Příspěvek sdílený Lucie Safarova (@lucie.safarova),Dub 25, 2019 v 9:53 PDT