Pražský turnaj vynechá světová dvacítka. Odhlásila se i Lapková

- Jan Vojkůvka

Během pátečního odpoledne je v Praze hodně živo. Pár hodin po oznámení, že Lucie Šafářová vynechá na J&T Banka Prague Open dvouhru a nahradí ji v hlavní soutěži Karolína Muchová, bylo oznámeno odhlášení dalších dvou tenistek. Na turnaji bude scházet světová dvacítka Belinda Bencicová a také Běloruska Vera Lapková.

Dvaadvacetiletá Bencicová, jež prožívá zatím jednu z nejlepších sezon kariéry, se z turnaje odhlásila během pátečního odpoledne kvůli zatím blíže nespecifikovaným důvodům.

Švýcarka má za sebou turnaj ve Stuttgartu, kde byla ve čtvrtečním osmifinále vyřazena Kiki Bertensovou, se kterou prohrála ve třech setech.

Belinda Bencicová měla být jednou z hvězd J&T Banka Prague Open. V této sezoně vybojovala titul na turnaji v Dubaji, kde ve finále porazila Petru Kvitovou, a prošla do semifinále v Indian Wells, kde ve čtvrtfinále přehrála další českou tenistku Karolínu Plíškovou. Kromě toho skvěle vstoupila i do antukové části sezony. V americkém Charlestonu postoupila až do čtvrtfinále. Na posledních dvou turnajích (v Luganu a Stuttgartu) se jí však nedařilo.

Kromě Bencicové se z Prahy odhlásila také 70. hráčka žebříčku Vera Lapková. Ta naopak prožívá velmi špatnou sezonu a na antuce věří v restart probíhajícího ročníku. Po sérii sedmi porážek v řadě se jí povedlo projít do čtvrtfinále ve švýcarském Luganu. Druhý turnaj na antuce měla absolvovat v Praze.

Místo odhlášených tenistek se do hlavní soutěže dvouhry posunuly Švýcarka Stefanie Vögeleová a Mandy Minellaová z Lucemburska. Naopak kvalifikaci si díky těmto posunům zahrají Paula Ormaecheaová z Argentiny a Anastasia Grymalská z Itálie.