Letošní výhra číslo 17! Vondroušová v Istanbulu přejela někdejší světovou dvojku

- Marek Bartošík

Markéta Vondroušová pokračuje ve skvělých výkonech i na turnaji kategorie WTA International v Istanbulu. V osmifinále porazila dvojnásobnou grandslamovou šampionku Světlanu Kuzněcovovou 6:4 a 6:3, čímž si vylepšila bilanci v této sezóně na 17 vítězství a 4 porážky.

Pět turnajů, čtyřikrát postup do čtvrtfinále. Taková je bilance Markéty Vondroušové v roce 2019. Devatenáctiletá hrdinka víkendového fedcupového klání proti Kanadě si herní pohodu přivezla i do Istanbulu. V největším tureckém městě porazila v osmifinále bývalou světovou dvojku Světlanu Kuzněcovovou 6:4 a 6:3.

Utkání bylo charakteristické vysokým počtem ztracených podání. Jako první získala výhodu Vondroušová ve třetí hře zápasu, ihned o ni ale přišla. Česká tenistka zareagovala nebojácně a dvojnásobné grandslamové vítězce vzala podání ještě dvakrát. Sadu při svém podání dohrála na druhý pokus, když využila třetí setbol.

Ve druhém dějství si tenistka ze Sokolova vypracovala vedení 4:1 se dvěma brejky. Následující čtyři hry zápasu nabídly stejný počet ztracených podání, což znamenalo, že Vondroušová dokráčela po hodině a 19 minutách ke svému 17. vítězství v sezóně.

Česká hráčka ve čtvrtfinále narazí na Laru Arruabarrenovou, kterou loni na antuce v Gstaadu hladce porazila. Sedmadvacetiletá Španělka v Istanbulu vyřadila nasazenou jedničku Carlu Suárezovou Navarrovou.

TEB BNP Paribas Istanbul Cup (ženy, TUR, 250 000 USD, antuka)
Osmifinále dvouhry
Světlana Kuzněcovová (RUS, 98.) – MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (46.) 4:6, 3:6