J&T Banka Prague Open: Divoké karty do kvalifikace získaly dvě Češky

- Jan Vojkůvka

Udělení divokých karet do kvalifikace pražského turnaje WTA potěšilo i dvě české tenistky Denisu Allertovou a Barboru Štefkovou. Počet domácích hráček se pro kvalifikaci zvýšil na sedm. Další dvě volné vstupenky do kvalifikace obdržely slovenské tenistky.

Kvalifikaci na J&T Banka Prague Open má v tuto chvíli zajištěnu hned sedmička českých hráček. Kromě Kristýny Plíškové, Karolíny Muchové, Marie Bouzkové, Terezy Smitkové a Terezy Martincové se do bojů o hlavní soutěž zapojí také Denisa Allertová s Barborou Štefkovou.

Šestadvacetiletá Allertová, která většinu minulé sezony byla zraněná a zdravotní trable ji stíhaly i v tomto roce, hrála na pražském turnaji už třikrát. Zatímco v roce 2017 byla vyřazena v kvalifikaci, v roce 2015 prošla až do čtvrtfinále. Loni skončila ve 2. kole na raketě Australanky Samanthy Stosurové.

Dlouhodobé zranění trápilo od roku 2017 i Barboru Štefkovou, jež se loni sice vrátila na kurty, ale zatím čeká na výraznější úspěch. Letos se na okruhu ITF prezentovala solidními výkony a zahrála si jedno finále a třikrát prošla do semifinále. Turnaj v Praze, kde už startovala třikrát (vypadla v kvalifikaci v letech 2015, 2016 a 2018), bude jejím prvním letošním podnikem na okruhu WTA.

Divoké karty do kvalifikace získaly rovněž dvacetiletá Slovenka Tereza Mihálíková (366. hráčka světa) a její šestnáctiletá krajanka Romana Čisovská, jež je 48. juniorkou světa a na žebříčku ITF ji patří 648. místo.

Tříkolová kvalifikace startuje v areálu pražské Sparty v sobotu.