Světová šestka vynechá kompletní antukovou sezonu

- Jan Vojkůvka

Chronické problémy s loktem nutí současnou světovou šestku mužského žebříčku, dvaatřicetiletého Kevina Andersona, pozměnit svůj kalendář a plány. V oznámení na svém Twitterovém účtu prohlásil, že vynechá kompletní antukovou sezonu, včetně Roland Garros.

„Chtěl bych vám dát vědět, že naneštěstí tento rok budu chybět během antukové sezony,“ napsal Anderson. „Po dohodě s doktory a svým týmem jsme učinili rozhodnutí, že zraněný loket potřebuje ještě pár týdnů léčby a odpočinku.“

Anderson, který v minulé sezoně vyhrál halové turnaje ve Vídni a New Yorku a poprvé v kariéře si zahrál Turnaj mistrů, dokázal letos vybojovat trofej v indickém Puné, po němž se ale začal zdravotně trápit. Po vyřazení ve druhém kole Australian Open chyběl na okruhu dlouhé dva měsíce a vrátil se až na turnaj Masters v Miami.

Zkušený Jihoafričan sice postoupil do osmifinále, ve kterém prohrál až s Rogerem Federerem, ale byl to také jeho jediný odehraný turnaj. Od té doby znovu nehraje a přinejmenším do června nebude.

„Jsem zklamaný z toho, že budu chybět na turnajích v Estorilu, Madridu, Římě a na Roland Garros, ale vím, že je to z dlouhodobého hlediska správný krok. Budu každý den tvrdě pracovat na tom, abych se stihl připravit na trávu,“ dodal Anderson.

Právě na travnatém povrchu čeká světovou šestku obhajoba loňského grandslamového finále ve Wimbledonu. Je tak pro něho velmi důležité, aby svůj pravý loket doléčil.