Vítězný vstup! Šafářová uspěla na jednom z posledních turnajů kariéry

- Jan Havlovic

Lucie Šafářová úspěšně vstoupila do jednoho z posledních turnajů své bohaté kariéry. Dvaatřicetiletá bývalá fedcupová reprezentantka nastoupila ve Stuttgartu do čtyřhry po boku Rusky Pavljučenkovové. Česko-ruská dvojice si na úvod poradila s ukrajinskými sestrami Kičenokovými, které porazila za hodinu a půl hry po setech 7:6(5), 6:4.

Šafářová měla ve Stuttgartu startovat také ve dvouhře, ale účast v kvalifikaci místního turnaje musela vzdát kvůli startu za český fedcupový tým v barážovém klání proti Kanadě. Dvaatřicetiletá tenistka tak dostala od pořadatelů Porsche Tennis Grand Prix možnost si zahrát alespoň ve čtyřhře.

Na jeden z posledních turnajů kariéry si Šafářová vybrala za parťačku Rusku Pavljučenkovovou, se kterou nastoupila poprvé od srpna roku 2015. Česko-ruská dvojice zvládla úspěšně vstup do turnaje ve Stuttgartu, když si v úterním zápase prvního kola poradila s ukrajinskými sestrami Kičenokovými za hodinu a půl hry po setech 7:6(5), 6:4.

Šafářová s Pavljučenkovovou musely předvést velmi kvalitní výkon a proti ukrajinským soupeřkám to neměly vůbec jednoduché. Tenistky startující na divokou kartu potvrdily roli papírových favoritek a zajistily si místo ve čtvrtfinále.

V souboji o postup do semifinále narazí česko-ruský pár na dvojici Srebotniková, Atawová. Právě druhá jmenovaná obhajuje ve Stuttgartu titul, který vybojovala v loňském roce po boku Němky Grönefeldové.

Lucie Šafářová plánuje po turnaji ve Stuttgartu start na J&T Banka Prague Open, kde by měla hrát ve dvouhře i ve čtyřhře. V Praze bude její deblovou parťačkou Barbora Štefková.