Turnaj ve Stuttgartu přichází o hvězdy. Odhlásily se dvě hráčky elitní desítky

- Jan Vojkůvka

Prestižní antukový turnaj ve Stuttgartu, který se může pyšnit dotací téměř 900 tisíc dolarů, přichází o některé ze svých hvězd. Z podniku se tento týden odhlásily světová šestka Elina Svitolinová a osmá hráčka světa Sloane Stephensová.

Svitolinovou trápí zranění kolene, které přiznala po vyřazení ve druhém kole v Miami. Ukrajinská hvězda tehdy prohlásila, že se s problémy potýká už přes měsíc a přesto se snažila odvádět ze sebe to nejlepší, aby nevynechala velké americké turnaje.

V této sezoně si šampionka z Turnaje mistryň zahrála čtvrtfinále na Australian Open a poté postoupila do semifinále v Dauhá, Dubaji a Indian Wells. V Miami se už však její trable začaly více projevovat a Svitolinová musela přerušit sezonu.
Chtěla se sice vrátit už ve Stuttgartu, ale po dalším vyšetření musela svůj návrat na kurty ještě odložit. Antukovou část sezony by měla zahájit až na začátku května v Madridu.

Stephensová se rozhodla odhlásit ze Stuttgartu kvůli reprezentování Spojených států ve Fed Cupu. Američanky hrají baráž světové skupiny proti Švýcarsku v domácím prostředí a duely by se měly dohrát v noci z neděle na pondělí. Rychlý přesun do Evropy tak grandslamová šampionka z US Open riskovat nechce.

Na německé antuce bude i tak silné startovní pole. Chybět nebudou světová jednička Naomi Ósakaová, dvojka Simona Halepová, české hvězdy Petra Kvitová s Karolínou Plíškovou, domácí Angelique Kerberová či Nizozemka Kiki Bertensová.