Rozlosováno! Baráž s Kanadou rozehraje debutantka Muchová

- Filip Lefenda, Martin Vavruša

Krátce po páteční třinácté hodině byla na prostějovské radnici rozlosována baráž o setrvání ve Světové skupině, v níž spolu změří síly Česká republika a Kanada. Víkendové zápolení rozehraje Karolína Muchová, jež se utká s kanadskou jedničkou Rebeccou Marinovou. Druhý sobotní zápas obstarají Markéta Vondroušová a Leylah Annie Fernandezová.

Sobota
13:30 Karolína Muchová – Rebecca Marinová
15:00 Markéta Vondroušová – Leylah Annie Fernandezová

Neděle
12:00 Markéta Vondroušová – Rebecca Marinová
13:30 Karolína Muchová – Leylah Annie Fernandezová
15:00 Marie Bouzková, Barbora Krejčíková – Gabriela Dabrowská, Sharon Fichmanová

V pátek v jednu hodinu odpoledne se na prostějovské radnici konal los pro nadcházející barážová utkání mezi Českem a Kanadou, na kterém se oba týmy poprvé dozvěděly složení soupeřek pro víkendové zápasy.

„Už podle ranních tréninků jsme měli tušení, že nasadí tyto dvě hráčky,“ připustil kapitán českého týmu Petr Pála. „Neřeším to. Stejně s tím nic nenaděláme. Myslím si, že je to stejně jedno, kdo a kdy nastoupí. Většinou holky říkají, že by chtěly hrát první, aby věděly, v kolik hrají, ale já si myslím, že jsou zvyklé. Celý rok je stejně program každý den jiný, takže jsou zvyklé začínat brzy ráno, hrát později i čekat na zápasy,“ komentoval pořadí zápasů domácí kapitán.

Podobný pohled na složení soupeřova týmu měla také česká jednička Markéta Vondroušová. „Očekávali jsme, že budou hrát v této sestavě. Určitě to budou těžké zápasy, ale těšíme se všichni a budeme makat,“ řekla po vyslechnutí losu.

Za soupeřku do sobotního zápasu bude mít Vondroušová šestnáctiletou Leylah Annie Fernandezovou, na kurtu tak bude k vidění souboj dvou mladých tenistek. „Vím o ní jen, že hrála finále juniorky v Austrálii, a že hraje levou. Moc toho nevím, ale půjdeme se na ni odpoledne podívat. Pak uvidíme,“ shrnula svá očekávání od zápasu.

Záda jí nakonec bude krýt Karolína Muchová, kterou Petr Pála nominoval do pozice týmové dvojky. „Zasloužila si to vzhledem k tréninkům, ke své hře i k tomu, jakých výsledků od konce loňského roku dosáhla,“ vysvětlil své rozhodnutí kapitán českého týmu.

Karolína Muchová se tak předvede před domácím publikem a nepochybně se dočká obrovské podpory nejen místních fanoušků. Na prvním místě ale od svého otce, který by se měl podle všeho také přijít podívat na zápasy své dcery. „Původně neměl přijít, ale dopadlo to jinak. Myslím si, že se přijede podívat. Jinak se těším na svou premiéru,“ svěřila se s pocity česká dvojka.