Čtyřhra na Prague Open: Šafářová si našla náhradu. Představí se úspěšné duo z Melbourne

- Marek Bartošík

I letošní ročník antukového WTA turnaje J&T Banka Prague Open bude mít silné české zastoupení. V soutěži čtyřhry bude obhajovat titul Květa Peschkeová po boku Nicole Melicharové. Lucie Šafářová spojí síly s Barborou Štefkovou a Barbora Strýcová s Markétou Vondroušovou.

Ozdobou turnaje čtyřhry na letošním J&T Banka Prague Open měla být účast hvězdné dvojice Lucie Šafářová, Bethanie Matteková-Sandsová. Američanka však nestihla doléčit koleno. Místo ní si tak po boku Šafářové zahraje Barbora Štefková.

Dvaatřicetiletá Šafářová a o osm let mladší Štefková už spolu jeden turnaj odehrály. Loni na trávě na Mallorce došly až do finále. Štefková letos v lednu slavila titul na turnaji v Hongkongu (ITF 25k) spolu s Michaellou Krajicekovou.

Tahákem pro české fanoušky jistě bude spolupráce Barbory Strýcové a Markéty Vondroušové. Tato dvojice absolvovala dosud jediný společný turnaj na letošním Australian Open a hned z toho bylo semifinále.

Titul přijede obhajovat třiačtyřicetiletá Květa Peschkeová s pětadvacetiletou Nicole Melicharovou. Česko-americký pár loni triumfoval i v Tchien-ťinu, letos si připsal titul v Brisbane.

Další zástupkyní českého tenisu bude Renata Voráčová, která spojí síly se Švédkou Cornelií Listerovou. Letos si zahrály finále v Guadalajaře (WTA 125k) a získaly titul v Andrezieux-Boutheon (ITF 60k).

Mezi náhradnicemi figurují ještě Jesika Malečková a Petra Krejsová, které spolu loni slavily titul v Olomouci (ITF 80k). Soutěže čtyřhry se zúčastní šestnáct párů, dva z nich díky divoké kartě.

STARTOVNÍ LISTINA (podle žebříčku dvojice)
KVĚTA PESCHKEOVÁ (12.), Nicole Melicharová (USA, 13.)
Alicja Rosolská (POL, 24.), Čao-süan Jang (CHN, 33.)
Abigail Spearsová (USA, 30.), Shuko Aoyama (JPN, 44.)
BARBORA STRÝCOVÁ (5.), MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (97.)
Desirae Krawczyková (USA, 50.), Giuliana Olmosová (MEX, 73.)
Miju Katová (JPN, 59.), Storm Sandersová (AUS, 66. SR)
Makoto Ninomijová (JPN, 27.), Jana Siziková (RUS, 118.)
Dalila Jakupovičová (SLO, 54.), Paula Kaniová (POL, 100. SR)
RENATA VORÁČOVÁ (79.), Cornelia Listerová (SWE, 92.)
LUCIE ŠAFÁŘOVÁ (93.), BARBORA ŠTEFKOVÁ (102.)

NÁHRADNICE
Viktória Kužmová (SVK, 85.), Anna Kalinská (RUS, 117.)
Věra Lapková (BLR, 105.), Priscilla Honová (AUS, 173.)
Jessy Rompiesová (INA, 202.), Beatrice Gumulyaová (INA, 208.)
JESIKA MALEČKOVÁ (231.), PETRA KREJSOVÁ (277.)