Erraniová našla recept na bídné podání. Fanoušci jí za to nadávají

- Jan Vojkůvka

Nebývalé trápení bývalé světové pětky na servisu se stalo lákavým tématem pro řadu posměšků. Když se Sara Erraniová pokusila svou špatnou bilanci na podání vyřešit, dostala se naopak pod palbu kritiky. Jenže problémy s dvojchybami se zdají být vyřešeny.

Jak jsme informovali už téměř před dvěma týdny, Italka Erraniová se po svém návratu na kurty rozhodně necítí ve své kůži. Servis, který už tak měla jeden z nejhorších a nejpomalejších na okruhu, jí vůbec nejde.

Bývalá světová pětka dokonce na turnaji v Guadalajaře zahrála 22 dvojchyb v jednom utkání! Na turnaji v Bogotě pak ve třech po sobě jdoucích zápasech nastřílela shodně po 18 dvojchybách.

Neskutečné trápení přišlo už v kvalifikaci. Přes Laovou ještě s 18 dvojchybami prošla, přes Paoliniovou ve finálovém kole už nikoliv. Do hlavní soutěže se dostala jako šťastná poražená, a i když porazila Baraovou, znovu trefila neskutečných 18 dvojchyb.

Proti Nizozemce Schoofsové tak přišla změna. Nepříliš atraktivní, nepříliš oceněná fanoušky, ale efektivní. Většinu střetnutí Erraniová odpodávala spodem! Výsledek? Jen 4 dvojchyby a výhra 6:2, 6:1. Vůbec první výhra ve dvou setech v této sezoně.

Není divu, že ve čtvrtfinále proti Australance Sharmaové to Erraniová zopakovala a většinu zápasu odservírovala spodem. Tentokrát to na výhru nestačilo, naopak padla 1:6, 5:7. Ale znovu udržela dvojchyby na jednociferném čísle. Zahrála jich 8. Našla snad recept na své trápení?

Je to možné. Ještě před zápasem se Schoofsovou totiž měla v 10 odehraných zápasech hrůzostrašnou bilanci 135 dvojchyb. A najednou ve dvou utkáních jen 12.

Komu se to však vůbec nelíbí, jsou tenisoví příznivci.

Na sociálních sítích se strhla hotová bouře. Jeden z uživatelů se opřel jak do Erraniové, tak do Schoofsové. „Tohle není úroveň WTA, ITF, ani univerzitní level. Na jedné straně hráčka, co neumí podávat, na straně druhé hráčka, co má problém returnovat servis s rychlostí 55 mil za hodinu,“ nechápal.

To další už se opírali jen do Erraniové. „To byl nejhorší tenis, co jsem kdy viděl. Je to ostuda pro turnaj v Bogotě,“ napsal uživatel Dan FMS. „Jak je, sakra, možné, že profesionálka podává tak strašně špatně?“ přidal se další.

„I postižené děti hrají lépe než ty,“ napsal jeden z fanoušků. A další názory jsou dokonce nepublikovatelné kvůli až příliš velké koncentraci vulgarismů...

Jenže... Erraniové servis spodem funguje a nebylo by nic divného, kdyby tak podávala i na dalších turnajích.