Ve středu se toho v Ostravě moc neodehrálo

- Jozef Valenčík

Předpověď počasí na středeční den nevěštila pro pořadatelé Prosperita Open nic pozitivního a ti na to zareagovali tím, že do hracího programu zařadili pouze tři singlové zápasy a dva zápasy ve čtyřhře. Přesto se celý program neodehrál a například hlavní tahák v podobě zápasu Janka Tipsareviče musel být přeložen.

S přibližně hodinovým zpožděním oproti původnímu rozpisu se na ostravské kurty dostali Stefano Napolitano s Uladzimirem Ignatikem. Sedmý nasazený Ignatik vstupoval do utkání v roli favorita, ale Napolitano v Ostravě předvádí dobrý tenis a z kvalifikace se prokousal už mezi nejlepší osmičku, když Ignatika porazil ve dvou setech 7:5 a 6:4. Ve čtvrtfinále se utká Ital s Gregoirem Barrerem z Francie.

Barrere nastoupil na dvorec číslo 3 ve stejnou dobu jako Napolitano na centrální kurt, ale jeho zápas s Pedrem Cachinem trval více než dvě a půl hodiny. Úvodní dva sety si hráči rozdělili v tiebreaku a také rozhodující sada byla velmi vyrovnaná. Za stavu 5:5 však Cachin přišel o své podání a Barrere následně při vlastním servise využil druhý mečbol, když bekhend Cachina zastavila síť. Argentinec tak nenavázal na výhru z prvního kola, ve kterém vystavil stopku nasazené dvojce Rolovi.

České zástupce mohl divák spatřit na centrálním dvorci, kde se ve čtyřhře představila hned trojice domácích tenistů. Jaroslav Pospíšil s Petrem Michnevem nastoupili proti Dominiku Kellovskému, kterého ve čtyřhře doplňuje právě Slovinec Rola. Michnev s Pospíšilem po vyhraném prvním setu v tom druhém ztráceli, ale podařilo se jim získat brejk zpět při podání Kellovského a nakonec se druhý set rozhodl až ve zkrácené hře, kde český pár zvítězil a zajistil si postup do semifinále. Jaroslav Pospíšil tak v Ostravě zatím postupuje jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře a dal si hezký dárek ke dnešním svátku.

V průběhu dne pořadatelé přeložili zápas Marka Michaličky s Jankem Tipsarevičem na čtvrtek a Michaličku poslali na dvorec číslo 4 do čtyřhry. Tam po boku Ignatika český tenista nezačal dobře a druhý nasazený holandsko-rakouský pár Arends/Weissborn se dostal rychle do vedení, které dovedl k vítězství v prvním setu v poměru 6:3. Druhý set začali favorité zápasu hned brejkem a jejich stroj se nezastavil až do konce zápasu. Za stavu 4:0 sice Michalička s Ignatikem získali čtyři fiftýny v řadě a snížili na 1:4, ale to již bylo málo. Nasazený pár číslo dvě tak postoupil do semifinále po výhře 6:3, 6:1.

Prosperita Open – středeční výsledky

Stefano Napolitano (ITA) – Uladzimir Ignatik (BLR) 7:5, 6:4
Gregorie Barrere (FRA) – Pedro Cachin (ARG) 7:6, 6:7, 7:5
MICHNEV/POSPÍŠIL – KELLOVSKÝ/Rola 6:4, 7:6
MICHALIČKA/Ignatik – Arends/Weissborn 3:6, 1:6