Federer a konec kariéry? Bývalý tenista vyřkl šílenou prognózu

- Jan Vojkůvka

Že by měl Roger Federer končit v dohledné době s tenisem? Podle bývalé světové dvacítky Joseho Acasusa nic takového nehrozí. Příznivci bílého sportu by se naopak prý neměli vůbec divit, kdyby švýcarský tenista po kurtech běhal ještě za deset let.

„Nepřestává překvapovat,“ upozorňuje Acasuso, který přeje Federerovi ještě spoustu let na kurtu. „Když už si myslíte, že s postupem času začne jeho hra uvadat, on se znovu vrací zpátky, mění svůj styl a je agresivnější,“ žasne Argentinec.

„Způsob, jakým se dokázal přizpůsobit, je úžasný. Viděl jsem ho hrát v Miami a vypadal, jako by mu bylo 19 a naopak Shapovalovi 37 let,“ cituje Acasusa web Tennis World Italia.

„Má tolik zdrojů, odkud může čerpat, že pokud se mu nestane nic fyzicky, může hrát klidně do 50 let,“ pokračuje Acasuso. „Má pestrou hru a spoustu talentu, že stále může porážet kohokoliv. A pro každého je strašně těžké proti takovému hráči nastoupit,“ dodává.

Acasuso je o rok mladší než Federer, mezi profesionály tak začínal stejně jako slavný Švýcar. Jeho věhlasu ani zdaleka nedosáhl, přesto zanechal na okruhu ATP významnou stopu.

Podařilo se mu hned jedenáctkrát postoupit do finále a vybojovat tři trofeje. Ve čtyřhře získal dalších pět titulů na nejvyšším okruhu, a i když se nikdy více neprosadil na grandslamech, dokázal se prodrat na 20. místo v singlu a 27. místo v deblu.

Proti Federerovi se na kurt postavil pětkrát, všechny duely ovšem prohrál.