J&T Banka Prague Open získal další hvězdu! Přijede bývalá světová dvojka

- Jan Vojkůvka

Startovní pole pražského turnaje WTA rozšíří další hvězdné jméno. Na blížícím se J&T Banka Prague Open si zahraje bývalá světová dvojka Světlana Kuzněcovová. Ruska, jež se vrátila na tenisové dvorce minulý týden v Luganu po sedmiměsiční pauze, obdržela tzv. „top-20 wild card“.

Kuzněcovová, jež je dvojnásobnou grandslamovou šampionkou, právě díky svým titulům z největších tenisových turnajů splňuje kritéria pro udělení zvláštní divoké karty. Na tu mají, kromě bývalých světových jedniček a šampionek z grandslamů, Turnaje mistryň a WTA Premier Mandatory, právo jen tenistky z elitní dvacítky žebříčku.

Třiatřicetiletá Ruska, která hraje na profesionální úrovní od roku 2001, se do Prahy vrátí po třech letech. V roce 2016 dokráčela na J&T Banka Prague Open až do semifinále, do něhož proti Australance Stosurové nakonec nenastoupila.

Aktuálně 100. hráčka ženského žebříčku, která se v září 2007 vyšvihla až na druhé místo světa, během kariéry vyhrála 18 titulů na okruhu WTA. Od loňského září však nehrála kvůli doléčení drobných zranění, přičemž se nestihla připravit na začátek sezony. Na okruhu scházela i zkraje minulého roku, kdy ji trápilo zranění zápěstí.

Kuzněcovová se v pořadí stala druhou divokou kartou pražského turnaje. První divokou kartu, přímo od pořadatelů turnaje, získala loučící se Lucie Šafářová.

Hvězdná Ruska nebude figurovat v hlavní soutěži mezi nasazenými hráčkami a potkat se bude moci už v prvním kole i s největšími hvězdami antukového turnaje. Mezi ně patří Karolína Plíšková, Anastasija Sevastovová, Wang Čchiang či Belinda Bencicová.