Hlaváčková odkládá odlet do Ameriky. Ke zlomenině pod okem se přidala zlomenina nosu

- Jan Vojkůvka

Semifinále olympijského turnaje a mečbol českého páru Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká proti Švýcarskám Hingisové a Bacsinszké. Asi každý viděl onen míček několikrát, Hingisová tvrdě při náběhu na síť smečuje směrem na Hlaváčkovou, kterou míček trefí do obličeje a… české hráčky souboj o finále nakonec prohrály. Jenže ono zranění má mnohem vážnější následky.

Už při zápase to vypadalo špatně. Hlaváčková si musela vzít medical time-out, tvář ji ošklivě natekla a bolest, kterou pociťovala, ji na dvorci svazovala. Přesto bojovala a nastoupila i do zápasu o bronz, kde však její dvojice nestačila na pár Šafářová, Strýcová. Pomalu se zjišťovalo, co se vlastně stalo a výsledek byl trochu neuvěřitelný.

Švýcarka svým prudkým úderem české tenistce zlomila kost pod okem. Frakturu ji diagnostikovali v Riu už po semifinálovém zápase, když ji museli odvézt z olympijské vesnice. Zlomenina podočnicové kosti ji limitovala jak při zápasech na olympiádě, tak i nyní.

Navíc se přidala skrytá zlomenina nosu, jak podotkla Hlaváčková na svém facebookovém profilu a s těmito dvěmi zraněními vynechá přinejmenším kvalifikaci na US Open, kde se chtěla utkat o postup do hlavní soutěže dvouhry. Navíc reálně hrozí, že bude muset vynechat kompletní US Open.

„Moc doufám, že se budu za týden cítit dobře a odletím do New Yorku na debla,“ napsala Hlaváčková, která se snaží vyhnout operaci a prozatím se ji to daří. Ale sama podotýká, že vážnost zranění je velká a stále české tenistce hrozí, že bude muset operativní zákrok podstoupit.