Devátá výhra v řadě! Krejčíková si po obratu zahraje o další titul

- Jan Vojkůvka

Vítězná šňůra Barbory Krejčíkové na antukových turnajích ve Spojených státech pokračuje. Česká tenistka zvládla v Pelhamu semifinálový duel s talentovanou sedmnáctiletou Hailey Baptisteovou, kterou porazila po obratu 3:6, 6:3, 6:4 a vyhrála devátý zápas v řadě. Po triumfu nad domácí kvalifikantkou si zahraje o druhý titul během dvou týdnů.

Krejčíková se v Americe nachází v parádní formě a po titulu na turnaji v Palm Harboru má šanci na triumf i tento týden v Pelhamu. České hráčce se podařilo zvítězit i v semifinálovém klání nad americkou kvalifikantkou Hailey Baptisteovou, která ale neprodala svou kůži lacino a bojovala proti favoritce 128 minut.

Sedmá nasazená Krejčíková se v úvodním setu dokázala dvakrát dostat ze ztráty brejku, ale v koncovce se už na další odpověď nezmohla. Po ztrátě servisu v osmé hře se Baptisteové podařilo poprvé svůj brejk potvrdit a tím i úvodní sadu zakončit.

Na svůj výkon však 335. hráčka světa navázat nedokázala a hned na začátku druhé sady se dostala pod obří tlak favorizované Češky. Krejčíková se rychle ujala vedení 4:0, a i když v páté hře o jeden brejk přišla, podařilo se jí prostřední set doservírovat.

V rozhodující sadě se začaly obě hráčky o svá podání hodně tahat. Baptisteová měla šanci obrat Krejčíkovou o podání ve čtvrté hře, Krejčíková problémy ustála a sama pak měla své příležitosti v pátém gemu. V této části hry se ale ani jedné hráčce nepodařilo prorazit soupeřce podání.

Klíčovým okamžikem mohla být sedmá hra, ve které Krejčíková dotáhla svůj výkon na returnu až ke kýženému brejku. Potvrdit ho se jí však nepodařilo. Za stavu 4:4 se česká tenistka ještě jednou dokázala na returnu prosadit a tentokrát si už vlastní servis pohlídala. Zápas po více než dvou hodinách zakončila a mohla se radovat z postupu do finále.

V něm Krejčíková narazí na druhou nasazenou Caroline Dolehideovou. Domácí tenistka v semifinále porazila Bulharku Sesil Karatantčevovou 6:3, 7:6(4) a vyhrála i svůj čtvrtý zápas na turnaji bez ztráty setu. Obě hráčky se potkají ve svém prvním vzájemném střetnutí.