Trápení pokračuje. Wimbledonská finalistka se dál propadá žebříčkem

- Jan Havlovic

Cesta Sabine Lisické zpět mezi tenisovou elitu je pořádně kostrbatá. Devětadvacetiletá finalistka Wimbledonu marně čeká v tomto roce na premiérovou výhru, té se nedočkala ani v kolumbijské Bogotě. Bývalá světová dvanáctka se tak dál propadá žebříčkem a hrozí, že po tomto týdnu vypadne z třetí stovky světového žebříčku.

Sabine Lisická se mohla klidně zapsat mezi tenisové legendy německého tenisu, nebýt smolných zranění. Hráčka s přezdívkou „Bum Bum Sabine“ se již dokázala dvakrát vrátit zpět na tenisový vrchol po nepříjemném zranění. Ten zatím poslední pokus ale tenistce z Troisdorfu bohužel nevychází...

Lisická zakončila nevýrazný rok 2018 finálovou účastí na turnaji v Tajpeji a vypadalo to, že se v jejím případě blýská na lepší časy. Jenže výsledky z letošního roku tomu vůbec neodpovídají. Lisická prohrála všech pět duelů, do kterých nastoupila.

Naposledy se bývalá německá fedcupová reprezentantka představila v kolumbijské Bogotě, kde v prvním kole podlehla Američance Anisimové. Lisická sice vyhrála první set poměrem 6:4, ale sedmnáctileté soupeřce se podařilo skóre utkání otočit a zvítězila po setech 4:6, 6:3 a 6:2.

Wimbledonská finalistka z roku 2013 tak utrpěla další porážku a reálně hrozí, že po tomto týdnu vypadne z třetí stovky světového žebříčku. Devětadvacetiletá Němka zůstala v Bogotě, kde na místní antuce polyká další tréninkové dávky, aby kýžená premiérová výhra v tomto kalendářním roce přišla co nejrychleji.

Lisická, která je aktuálně 298. tenistkou světa, tak již jistě netrpělivě vyhlíží travnatou sezonu. Právě na tomto povrchu zažila nejúspěšnější období své kariéry.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

One. Day. At. A. Time. When it gets real hard you’ve gotta keep going.

Příspěvek sdílený Sabine Lisicki (@sabinelisicki),Dub 9, 2019 v 11:42 PDT