Elitní deblistka září i v singlu. Krejčíková si zahraje o největší titul kariéry

- Jan Vojkůvka

Bývalá světová jednička ve čtyřhře, Barbora Krejčíková, posbírala na deblových turnajích spoustu titulů, včetně grandslamových vavřínů. Ve dvouhře však zatím zaostává za tím, čeho by sama chtěla dosáhnout. V americkém Palm Harboru ale česká tenistka vystrčila drápky a prodrala se až do finále!

Na turnaji ITF v Palm Harboru, který je dotovaný 80 000 dolary, si Barbora Krejčíková po semifinálové výhře nad Maďarkou Pannou Udvardyovou (7:5, 6:2) zahraje o největší titul kariéry. A nejen to, také o celkem 115 bodů do žebříčku.

Zatím si jich Krejčíková postupem do finále zajistila 70. Titul by jí přinesl dalších 45 bodů a posun někam ke 160. místu světa. Tedy o minimálně 65 pozic.

V samotném semifinále začala Krejčíková výborně, když hned v prvním gemu prorazila Udvardyové podání. O brejk sice záhy přišla, ale k dalšímu se prokousala v páté hře. Za stavu 4:2 však prohrála tři gemy v řadě a na podání poté musela hrát přes shodu, ale důležitý servis udržela.

Po srovnání na 5:5 začala znovu svou soupeřku přehrávat, vyhrála její podání a v dalším gemu úvodní set zakončila. Svou šňůru získaných gemů od skóre 4:5 nakonec natáhla hned na sedm her a rázem vedla 7:5 a 4:0.

Udvardyová sice příval gemů na konto české tenistky zarazila, ale stahovat manko se jí nepovedlo. Dokonce v sedmé hře při vlastním podání čelila hned pěti mečbolům. Ty sice odvrátila, ale Krejčíková zápas v osmé hře doservírovala přes shodu.

Třiadvacetiletá Krejčíková, jež plní v Palm Harboru roli páté nasazené, získala ve dvouhře doposud 10 titulů na okruhu ITF. Tím největším byla trofej z Olomouce, kde v roce 2015 vyhrála turnaj dotovaný 50 tisíci dolary. Podnik ve Spojených státech je ještě o jednu úroveň vyšší a tedy hodnotnější.

Největší finále kariéry Krejčíková odehrála v roce 2017 na turnaji WTA v Norimberku, kde prohrála s Nizozemkou Kiki Bertensovou 2:6, 1:6. V Palm Harboru se bude jednat o druhé největší finále ve dvouhře.