Mánie kolem mladičké šampionky! Andreescuovou oslavují v Kanadě jako hrdinku

- Jan Vojkůvka

Návrat Biancy Andreescuové do Kanady má ke chvílím odpočinku daleko. Po skvělých výkonech v úvodu sezony se osmnáctiletá tenistka prokousala až k senzačnímu titulu v Indian Wells. Pak sice skrečovala osmifinále v Miami, ale po návratu domů se dočkala až hrdinského přivítání.

Sice chtěla po měsíci mimo domov chvíli odpočívat, ale nebylo jí to příliš dopřáno. Vycházející hvězda ženského tenisu se stala v Kanadě opěvovanou šampionkou, a kdo v Torontu nezná její jméno, jako by snad nebyl z téhle planety.

Tomu odpovídají i její aktivity, ke kterým byla přizvána. Už minulý pátek se jí dostalo cti, když před zraky tisíců fotbalových fanoušků přinesla na hřiště před zápasem americké MLS na hřiště míč.

V pondělí pak byla bouřlivě přivítána na basketbalovém utkání místních Raptors, kde byly záběry s ní promítány na multimediální kostce.

A konečně ve středu si zašla na baseballové utkání Toronta Blue Jays a dostalo se jí privilegia vystoupit na kopeček a zkusit si slavnostní nadhoz.

Andreescuová se v Torontu stala fenoménem. Narodila se sice o pár desítek kilometrů dál ve měste Mississauga, to však místním ani zdaleka nebrání v tom, aby ji brali za vlastní.

V této sezoně doslova pobláznila tenisový svět, a tím pádem i kanadské fanoušky. Tituly v Indian Wells a Newportu, finále v Aucklandu, semifinále v Acapulcu... Mladičká hráčka sbírá jeden úspěch za druhým. Jako by kolem sebe měla jakousi auru štěstí.

A z tenisových dvorců si ho přinesla i na ostatní sportoviště. Kam přišla, tam se vítězilo. Fotbalisté Toronta porazili 4:0 New York City, basketbalisté Toronta si poradili 121:109 s Orlandem a baseballisté Toronta porazili Baltimore 5:3. To jen ještě znásobilo mánii kolem „štístka“ Andreescuové.