Bývalá hráčka z TOP 50 se vrací v Charlestonu na kurty

- Jan Vojkůvka

Více než rok nemohla hrát a byla nucená sledovat tenisové turnaje pouze v televizi. Na začátku dubna a při startu turnaje v Charlestonu je však Američanka Shelby Rogersová připravena na svůj návrat, který musela dlouho odkládat. Po operaci kolene v květnu minulého roku se totiž nedokázala dát dostatečně rychle dohromady.

Šestadvacetiletá Američanka přímo v Charlestonu žije a pro svůj comeback na dvorce obdržela od pořadatelů Volvo Car Open divokou kartu.

Bývalá 48. hráčka světa na žebříčku, kvůli své více než dvanáctiměsíční vynucené pauze, vůbec nefiguruje a bude moci využít na několika turnajích chráněný žebříček. Návrat po tak dlouhé pauze však nebude jednoduchý a ví to i sama Rogersová, která se ale nesmírně těší na svůj první zápas.

„Tolik mi to chybělo,“ řekla v rozhovoru pro deník The Post and Courier. „Už jsem z toho šílela, jak jsem pořád jen seděla nebo ležela,“ smála se Američanka.

Během své přestávky kvůli zranění pracovala pro Tennis Channel, aby úplně z tenisového prostředí nevypadla. Jenže hrát, to je něco, k čemu opravdu vzhlížela.

„Pořád ale nevím, jestli jsem dostatečně připravená. Jasně, na návrat jsem připravená. To mě drží motivovanou, že budu zase hrát svůj milovaný sport. Ale jestli herně, to se uvidí,“ upozornila.

Bývalá členka elitní padesátky během kariéry získala 4 tituly na okruhu ITF, na nejvyšším okruhu WTA dokráčela dvakrát do finále. Mezi největší úspěchy patří čtvrtfinále French Open z roku 2016.

Rogersová se po více než 12 měsících představí na kurtu už v pondělí večer. V prvním kole turnaje v Charlestonu ji čeká Jevgenija Rodinová z Ruska, aktuálně 68. tenistka světa.