Rozjetá Plíšková vyhlíží souboj s přemožitelkou Kvitové. Tentokrát to nebude jenom o mně, varuje Češka

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková v Miami potvrzuje, že je ve skvělé formě! V náročném pátečním semifinále si vyšlápla na bývalou světovou jedničku Simonu Halepovou, kterou porazila 7:5 a 6:1. „Měla jsem v zápase velkou sebejistotu, to mi hodně pomohlo,“ lebedí si Plíšková, kterou čeká ve finále Australanka Ashleigh Bartyová.

Semifinálový souboj mezi Karolínou Plíškovou a Simonou Halepovou musel být hned dvakrát přerušen kvůli dešti. S těžkými podmínkami si poradila lépe naše reprezentantka, která si zajistila postup po výsledku 7:5, 6:1 a zahraje si podruhé v sezoně ve finále.

Plíšková se přitom dostala v prvním setu do nepříznivého stavu 3:5. Od té chvíle ale předvedla světová sedmička parádní šňůru devíti gemů v řadě. „Ve druhém setu mi to šlo opravdu dobře. Možná to bylo také tím, že byla Simona frustrovaná z výsledku první sady,“ hodnotila Plíšková průběh zápasu pro web WTA.

Česká reprezentantka mířila za vítězstvím a málem uštědřila bývalé světové jedničce i kanára. Halepová ale nakonec jeden gem přece jen uhrála. „Měla jsem v zápase velkou sebejistotu, to mi hodně pomohlo,“ lebedila si sedmadvacetiletá Češka, která vyhrála v této sezoně již 21 zápasů.

Rozjetá Plíšková má tak na dosah druhý titul v sezoně. V sobotním finále vyzve Australanku Ashleigh Bartyovou, přemožitelku Petry Kvitové ze čtvrtfinále.

„Myslím, že Ashleigh má úplně jiný herní styl oproti hráčkám, na které jsem tady narazila,“ uvažuje česká dvojka „Snaží se hrát ofenzivě a chodí si pro winnery,“ popisuje Plíšková herní styl finálové soupeřky.

Lze tak očekávat otevřený duel a velkou tenisovou bitvu. „Tentokrát to nebude jenom o mně, ačkoliv to v posledních zápasech tak bylo. Musím počítat s tím, že soupeřka hraje ve velké formě, ale já vím, že můžu zvítězit,“ dodává sebejistě Plíšková.

Celkově půjde o páté vzájemné střetnutí těchto dvou tenistek. Naposledy se Plíšková s Bartyovou střetly v loňském roce v osmifinále US Open, česká tenistka tehdy zvítězila dvakrát 6:4.