Kvitová bude obhajovat titul v Madridu. Účast plánují i další tři Češky

- Jan Havlovic

Petra Kvitová se na začátku května zúčastní nabitého turnaje v Madridu, kde bude obhajovat loňský titul. Českou tenisovou jedničku čeká těžká konkurence – na španělské antuce se představí kompletní světová desítka. Účast plánují i Karolína Plíšková, Kateřina Siniaková a Barbora Strýcová.

Pořadatelé antukového turnaje Mutua Madrid Open zveřejnili v úterý startovní listinu mužské části turnaje včetně největší hvězdy letošního ročníku – Rogera Federera, který se do Madridu vrátí po čtyřech letech. O den později představili také seznam přihlášených tenistek na turnaj WTA.

V Madridu nebude chybět Petra Kvitová, která bude obhajovat loňský titul. Česká tenisová jednička bude ve španělském hlavním městě útočit již na v pořadí čtvrtou trofej z tohoto podniku. Kvitová zde triumfovala kromě loňského roku ještě v letech 2011 a 2015.

O blyštivou trofej bude usilovat také Karolína Plíšková, která se zde v loňském roce dostala až do semifinále, ve kterém skončila na raketě pozdější vítězky krajanky Kvitové.

Na české tenisové hvězdy čeká nabitá konkurence. Letošního ročníku Mutua Madrid Open se plánuje zúčastnit kompletní světová špička. V Madridu by tak neměla chybět ani jedna z aktuální elitní desítky světového žebříčku.

Na španělské antuce se plánují představit také Kateřina Siniaková a Barbora Strýcová, které figurují mezi přihlášenými hráčkami. Účast by si mohla zajistit také Markéta Vondroušová, kterou čeká po turnaji v Miami posun v žebříčku minimálně na 43. pozici. Další body může devatenáctiletá Češka získat v případě čtvrtfinálové výhry nad krajankou Plíškovou. 

Kompletní seznam přihlášených hráček na Mutua Madrid Open 2019 najdete ZDE.