Zlaté srdce Kvitové. Co vzkázala Bartyová české tenisové hvězdě?

- Jan Havlovic

Petra Kvitová má mezi tenisovými kolegyněmi skvělou pověst. Česká tenisová jednička uchovává nadstandardní vztah také s Australankou Ashleigh Bartyovou, která po středečním vyhraném zápase pochválila českou tenistku na Twitteru. „Díky za další nezapomenutelný zápas,“ vzkázala Australanka.

Petra Kvitová obdržela již pošesté v řadě a celkově posedmé cenu Karen Krantzcke Sportmanship Award za dodržování fair play a projevování respektu k soupeřům na kurtu i lidem mimo něj. O držitelce této ceny rozhodují vždy samotné tenistky.

O oblíbenosti české tenistky mezi ostatními kolegyněmi z okruhu WTA vypovídá také tweet Ashleigh Bartyové po čtvrtfinálovém duelu v Miami právě proti dvojnásobné wimbledonské šampionce.

„Jedna z mých nejoblíbenějších osob z tenisového prostředí. Petro, ty a tvůj tým jste všichni na vysoké úrovni. Děkuji ti za další nezapomenutelný zápas,“ napsala Bartyová po vítězném zápase na Twitter.

Dvaadvacetiletá Australanka porazila Petru Kvitovou po bezmála dvou a půl hodinové bitvě po setech 7:6(6), 3:6, 6:2 a zajistila si místo v semifinále. Bartyová má navíc jistotu, že se v novém vydání žebříčku WTA posune poprvé v kariéře do elitní desítky.