WTA

Jsi největší hysterka všech dob, spustila Kerberová na šampionku. Kyrgios se Němce vysmál

- Radek Štohl

Letošní Miami nabízí vskutku pozoruhodné momenty. K nim se řadí také nezvládnutá koncovka Angelique Kerberové, která po prohře s Biancou Andreescuovou nazvala svoji protihráčku "největší hysterkou všech dob". Celá situace však ještě měla dohru na sociálních sítích.

Pouhý týden dělil soupeřky od druhého vzájemného zápasu. Ve finále Indian Wells se z překvapivého titulu radovala Bianca Andreescuová, ta Angelique Kerberovou porazila 6:4, 3:6, 6:4. V podobném duchu se neslo také třetí kolo dvouhry v Miami, kde Andreescuová po sadách 6:4, 3:6, 6:1 postoupila do osmifinále.

To bylo na zkušenou Němku příliš. Po závěrečném fiftýnu zápasu se odebrala k síti, u níž protihráčce podala vlažně ruku. Především však řekla „Jsi největší hysterka všech dob".

Na pozápasové tiskové konferenci poté byla Andreescuová na inkriminovaný okamžik dotázána. „Něco mi řekla, ale přesně netuším, o co se jednalo. Nechci se na to soustředit, pojďme se spíše bavit o tenise," utnula osmnáctiletá Kanaďanka potenciální rozbroje hned v zárodku.

Několik hodin po utkání se Angelique Kerberová krátce rozpovídala. „Byl to těžký zápas. Biance gratuluji ke skvělému výkonu a zasloužené výhře," stálo v jejím vyjádření na Twitteru.

Její tweet však zachytil Nick Kyrgios. A do německé tenistky si pořádně rýpl. „Nejprve ji nazveš hysterkou a poté sdílíš něco takového," napsal Kyrgios, který ke své reakci přidal několik rozesmátých emotikonů.